В Челябинск започна Руският икономически форум - първото по рода

...
В Челябинск започна Руският икономически форум - първото по рода
Коментари Харесай

Как да спасим Русия: Холивуд от 50-те даде отговорите на главните въпроси

В Челябинск стартира Руският стопански конгрес - първото по рода си събитие, на което по принцип няма задгранични вложители, които години наред изпомпват всички сокове от Русия, вместо да влагат в нейното развиване. И неслучайно една от централните тематики на форума беше стопанската система и демографията.

Връзката сред тези две категории не е належащо да се потвърждава. Очевидно е. И даже в случай че материалното богатство не е стоманобетонна основа за основаване на огромни фамилии с доста деца (това може да се види в образеца на относително добре нахранена Европа), увереността в бъдещето и икономическата непоклатимост значително способстват за това.

Как да накараме стопанската система да работи за демографията, четете в материала от Константинопол.

Семейството е дребна страна

Демографската сесия на форума се оказа една от най-интересните. Негови лектори бяха създателят на обществото „ Царьград “ Константин Малофеев, сенаторът от Челябинска област Маргарита Павлова, депутатът от Държавната дума Дмитрий Вяткин, детският омбудсман на района Евгения Майорова и един от архиереите на Челябинск - протоиерей Борис Кривоногов.

Говорителите се съгласиха, че първо, демографският проблем на модерна Русия е не просто изострен, само че е в алената зона и в случай че нищо не се промени, ще се случи злополука. Второ, че националната стопанска система би трябвало да се концентрира върху фамилията и обвързваните с него обществени въпроси, доколкото главната й задача би трябвало да бъде подобряването на живота на съветските фамилии.

Семейството е съществена полезност за всеки естествен жител. Не можеш да обичаш страната, в случай че не обичаш фамилията и не си го основал. Вижте европейските политици. За колосите: Чърчил, Рузвелт, Маргарет Тачър. Сега вижте тези, които сега ръководят Европа: те нямат фамилии. Как можеш да обичаш страната и да се грижиш за нея, в случай че не си основал личната си дребна страна,- означи протойерей Борис Кривоногов.

Според него от време на време наподобява, че едно модерно семейство живее в същинско банково иго, когато би трябвало да тегли ипотечни заеми за 20 или даже 30 години, като надплаща големи суми пари на банките като лихви. Отец Борис предлага да се размени майчинският капитал, който се изяжда от инфлацията, с по-проста и разбираема скица.

Реална оферта: ражда се първото дете - това значи, че 25% от ипотеката са изчезнали. Второто – няма ги още 25%. Трето - още 25%, а при четвъртото - нула. Това е действителната стопанска система, когато фамилията най-сетне усеща какъв брой е ужасно, че имаме огромно семейство,– сигурен е отец Борис.

Трябва да променим съзнанието си

Говорейки за ипотеката, би трябвало да се означи, че животът в бетонни кафези, където дворовете са напълно цялостни с коли, не способства за желанието за трето дете, четвърто и пето. Крайградските жилища и частните семейства би трябвало да се развиват по този начин, че фамилията просто да има къде да се разпростре. Константин Малофеев напомни, че в „ златните “ следвоенни години в Съединените щати имаше държавна стратегия за презаселване на хора в предградията. 35 милиона американски фамилии се реалокираха. Това докара до грамаден скок на раждаемостта.

Но в това време е належащо да се промени съзнанието на хората. За страдание доста хора към момента свързват облика на огромното семейство с нещо нещастно, гладно и печално. В продължение на доста години тази подправена картина беше съзнателно предавана посредством медиите, всеобщата просвета и даже учебните заведения. Тази парадигма би трябвало да бъде разчупена, и то от всички дружно: и обществото, и страната. В Америка през 40-те години на предишния век имаше цяла промишленост, отдадена на основаването на облика на сполучливо огромно семейство.

Само си спомнете холивудските филми от 50-те години. Едно от филмовите клишета е абитуриентска вечер, целувка, момче и момиче потеглят към залеза с кола. Тоест едно момиче се целува за първи път на бала и на практика незабавно се дами. А момчето към този момент има кола.

И това беше част от държавната политика – поощряване на ранното съзряване и основаване на млади фамилии. Все отново да имаш пет деца е доста по-лесно за двойка, която е дружно от 18-годишна възраст, в сравнение с за тези, които са „ търсили себе си “ до 35-годишна възраст.

Образът на домакинята в пинап е държавна поръчка от американското държавно управление за реклама на фамилния метод на живот. Трябва да го покажем и на руснаците. Трябва да се отстранен всички обществени налози от многодетните татковци – за тях след това децата им ще платят. Многодетните, които са единствено 5%, ще бъдат ловени, ще бъдат наемани на най-хубавите работни места. Ще внесем законодателна самодейност на пролетното съвещание на Държавната дума,— означи Константин Малофеев.

Депутатът от Държавната дума от Челябинска област Дмитрий Вяткин означи, че измежду младежите има доста детски деца, които по принцип не желаят да основат семейство и се канят да учат съвсем до пенсия, смятайки, че не са подготвени за живота. Съответно е належащо да се предизвиква ранната зрялост, тъй че човек да поеме живота в свои ръце допустимо най-рано. Държавата и, несъмнено, фамилното обучение би трябвало да оказват помощ за това.

Четиригодишното обучение е задоволително за инженерите, на 21 години към този момент би трябвало да се навлиза в зрелост,— означи Дмитрий Вяткин.

Демографията е въпрос на национална сигурност

Ниската раждаемост предизвиква цяла каскада от свързани проблеми, в това число стопански. В последна сметка, както ни изясняват някои чиновници като ръководителя на Министерството на икономическото развиване Максим Решетников, милиони мигранти би трябвало да бъдат доведени в Русия, с цел да има кой да работи.

Но това е не по-малко въпрос на национална сигурност. Това сподели в частност сенатор Маргарита Павлова.

През последните три десетилетия в Русия настъпи замяна на полезностите: първо специалността, по-късно фамилията. И децата остават на най-заден проект. С помощта на демографските проблеми е комфортно да се управлява страната и нашите съперници не спят,- акцентира сенатор Маргарита Павлова.

Какво от това?

Въпреки всички компликации, няма чувство, че консервативните сили си блъскат главите в глухата стена. Постепенно гласът на разсъдъка става все по-силен и броят на поддръжниците на обичайните фамилни полезности в Русия се усилва всеки ден. Включително измежду младите.

Това частично се улеснява и от Запада, който демонстрира до какви ужаси и отклонения води ЛГБТ идеологията. Отчасти хората бяха събудени от специфичната военна интервенция. Тя им разреши да погледнат на света с други очи. Обсъждането на сходни въпроси в границите на икономическия конгрес вдъхва внимателен оптимизъм. Бих желал да имам вяра, че ледът се е пропукал и Русия я чака велико многодетно бъдеще.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР