В Чехия обсъждат нов закон за задължително ваксиниране срещу Covid-19

...
В Чехия обсъждат нов закон за задължително ваксиниране срещу Covid-19
Коментари Харесай

Чехия въвежда задължително ваксиниране за хората над 60 г.

В Чехия разискват нов закон за наложително имунизиране против Covid-19 на хората над 60-годишна възраст. Според управляващите, тази възрастова група е най-рискова от разболяване с съдбовни последствия, сподели министър председателят Андрей Бабиш, представен от ДПА.

Консултативният съвет по опазването на здравето е предложил да се прибегне до наложителното имунизиране на възрастните, само че към законопроекта са добавени и някои професионални групи, в това число здравните служащи, служителите на реда, бойците и пожарникарите.

В Чехия има регистрирани над 14 000 нови случая с Ковид-19, само че към този момент държавното управление не обмисля оповестяването на ново изключително състояние.

По последни данни в Чехия заболеваемостта на седмична база е 1029 на 100 000. Особено висока е в източната част на страната, което наложи армията за оказва помощ на претрупаните лечебни заведения. В някои градчета покрай немската граница бяха анулирани коледните базари.

И Германия се готви да вкара наложителна имунизация против Covid-19, само че към този момент единствено за военнослужещи. Това разгласи Министерството на защитата. Служители на ведомството и представители на военния личен състав са одобрили имунизирането да стане наложително. Очаква се използването да стартира в най-скоро време.

По този метод немските въоръжени сили ще станат първата институция в Германия, въвела наложителна имунизация против ковид. 
 Случаят Испания

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР