В Бургаска област при 100 % обработени протоколи ГЕРБ-СДС е

...
В Бургаска област при 100 % обработени протоколи ГЕРБ-СДС е
Коментари Харесай

ГЕРБ е победител на вота в област Бургас, ДПС измести БСП от третото място

В Бургаска област при 100 % обработени протоколи ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ, следвана от „ ИТН “, Движението за права и свободи, на 4-то място е Българска социалистическа партия, 5-а е „ Демократична България “, а след нея е „ Изправи се мутри вън “.

В резултат на преференциален избор се чака в три от листите да има пренареждане на кандидат-депутати.

При изборна интензивност, която е близо 10 на 100 по-ниска от изборите на 4 април, в Бургаска област обединението ГЕРБ-СДС резервира първото си място.

Втората позиция е за „ ИТН “ (ИТН).

Изненадата е за подреждането на партиите на трето и четвърто място, като Българска социалистическа партия, която на 4 април бе трета политическа мощ, в този момент е изместена от Движение за права и свободи, които се придвижват напред и стават трети.

Окончателното систематизиране на мандатите ще стане ясно по-късно през днешния ден с решение на ЦИК, по всяка възможност поради преференциалното гласоподаване пренареждане ще има в листите на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

И още нещо любопитна – партия „ Бригада “, чийто претендент – втори в листата, е предприемачът Миню Стайков, против който има повдигнати обвинявания за данъчни закононарушения и злоупотреби с еврофондове, е получила 135 гласа.

А брачната половинка на Ветко Арабаджиев – Мариела, която беше претендент от обединението Движение „ Заедно за смяна “, е получила като преференциален избор 7 гласа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР