В Бургаска област няма да има нито една машина, в

...
В Бургаска област няма да има нито една машина, в
Коментари Харесай

Лидери на две партии призовават своите членове в СИК: Ако някой вкара машина – изхвърлете я, ако трябва – бийте се!

В Бургаска област няма да има нито една машина, в 9:30 ч. тази заран ТИР-овете са върнати от Министерство на вътрешните работи назад към столицата

Има Такъв Народ и Политическа партия „ Възраждане “ приканват своите членове в секционните комисии да подхващат радикални ограничения, в случай че бъде изработен опит в пространствата за гласоподаване на следващия ден да бъдат вкарани машини. Още по обед водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов прикани „ българските жители да излязат и да гласоподават с хартиена бюлетина, изрично заявяваме, че членовете на „ Възраждане “ в СИК няма да подпишат протокола за банкет на машината и персонално ще я изхвърлят, в случай че някой реши да наруши възбраната на ЦИК “.

В прессъобщението, което бе публикувано по обед до медиите, се споделя още, че в централата на партията разполагат с информация за това, че въпреки всичко Министерство на вътрешните работи е разпоредило машините да се доставят по места, макар възбраната на ЦИК.

„ Вероятно това значеше казаното в записа на ПППП „ да вършим изборите с наше Министерство на вътрешните работи “. Настояваме неотложно лицето Михаил Стойнов (зам.-министър на електронното управление) да бъде задържано, а държавното управление да си подаде оставката “, безапелационни са от „ Възраждане “.

Току-що дежурният ни редактор засече във фейсбук групата „ ДАНСwithme23 ” известие, за което се твърди, че е било публикувано от Тошко Йорданов от Има Такъв Народ до партийните явки до места. Ако се има вяра на този текст, излиза, че час след Костадин Костадинов, Йорданов е разпоредил да се прозвъни на всички техни членове по комисии. Той разпорежда, че на следващия ден, в случай че някой се опита да вкара машини в секциите, да бъде спиран, в случай че би трябвало и с пердах. След което незабавно да се обаждат на предизборните щабове по обитаеми места, а те от своя страна на него самия. 

От депешата на Тошко Йорданов излиза наяве още, че техните хора по СИК-овете няма да са сами, тъй като и от друга партия ще вършат същото, евентуално визирайки Политическа партия „ Възраждане “, чието прессъобщение дойде в публицистичната ни поща в 12:45 ч. през днешния ден. 

Дежурният редактор на Флагман се свърза с пресцентъра на ОДМВР-Бургас, с цел да ревизира каква е обстановката на територията на Бургаска област за на следващия ден. Ето какво сподели представителят Цветелина Рандева:

„ В 20:55 ч. през вчерашния ден дойде депеша от ЦИК, с която бяха дадени следните инструкции: „ Пътуващите в посока Бургас ТИР-ове, на които са натоварени машините за гласоподаване, да не се разтоварват при идването им в Бургас “ 

За тях ние бяхме обезпечили охраняеми пространства на ул. „ Одрин “ и през днешния ден сутринта трябваше по 19 лъча машините да потеглят по СИК-овете на всички Общински изборни комисии в Бургаска област. Точно в 9:35 ч. тази заран е отразен отчет от началника на Второ РУ-Бургас главен контрольор Живко Манолов, на чиято територия са посрещнати ТИР-овете, че същите са върнати назад без да се разтоварват. Това значи, че в Бургаска област на следващия ден в нито една СИК няма да има машина за гласоподаване “
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР