В борбата за неизбежното течение на времето са позволени всички

...
В борбата за неизбежното течение на времето са позволени всички
Коментари Харесай

Слуз от охлюви – Свойства, действие и приложение

В битката за неизбежното течение на времето са разрешени всички трикове. Използваме козметични артикули и процедури, за които даже не бихме помислили преди. Напоследък продуктите за грижа за кожата с добавка на слуз от охлюви станаха огромен шлагер.

Въпреки че знаейки какво има в нашия крем за лице може да е обезкуражаващо, козметиката с добавка на охлювна слуз е същински шлагер за хубост.

Какво си коства да знаете за слузта на охлювите? Действа ли в действителност козметиката, която го съдържа?

Слуз от охлюви – какво е това?

Слузта от охлюви е натурален секрет, получен от тези хубави мекотели, който се прибавя към козметиката за грижа за кожата.

Благодарение на изключителните си свойства, той се употребява в козметиката за основаване на разнообразни препарати за битка с голям брой кожни болести.

Слузта от охлюви е същински шлагер за хубост от известно време. Голяма група дами към момента не са уверени да употребяват това вещество за възстановяване на хубостта си. Производителите на козметика дейно се пробват да насърчат потреблението на препарати с добавка на този секрет, възхвалявайки чудотворните му свойства.

Най-големите почитатели на продуктите за грижа с добавка на това естествено вещество са южнокорейците.

Въпреки че манията по козметичните артикули, съдържащи слузта на това мекотело, се появи относително неотдавна, охлювът и неговият секрет участват в медицината от епохи.

Неговите успокояващи свойства са употребявани, наред с други, в антична Гърция. Твърди се, че самият Хипократ е препоръчвал нанасянето на охлюви върху кожата като противоотрова против инфектиране.

Жителите на Южна Италия също са употребявали слузта на тези мекотели за лекуване на акне и брадавици. През 1980 година чилийско семейство основава плантация за ядливи охлюви от типа Helix Aspersa Muller.

Скоро откриват, че след контакт с тези животни раните по ръцете им се регенерират доста по-бързо и кожата е в по-добро положение.

Наблюдавайки тези позитивни резултати, най-големият наследник на фермера стартира да организира проучвания върху свойствата на слузта от охлюви. През 1993 година е патентован първият крем с 80% от секрета на това мекотели.

Как се получава слуз от охлюви?

Също по този начин си коства да знаете, че не всеки тип от тези мекотели създава секрет, който е подобаващ за козметична приложимост.

Най-популярният тип е Helix Aspersa Muller, т. нар Средиземноморски охлюв. Никакви охлюви не страдат по време на извличането на слузта, защото се прави по безвреден и неинвазивен метод.

Цялата процедура се прави във ферми, допустимо най-близо до естествената среда на техния живот. Не е изцяло известно по какъв начин тъкмо се прави това, само че една козметична компания разкри, че охлювите се слагат в специфична машина за произвеждане на слуз.

След това се връщат във фермата, с цел да си възвърнат силите за идващия кръг. Подходящите условия за охлювите са доста значими, тъй като тяхната слуз е подобаваща единствено в случай че е създадена от здрави, щастливи и ненапрегнати мекотели.

Това се дължи на обстоятелството, че охлювите отделят два типа слуз: лимозин и криптозин, които са желателни в грижата за кожата.

Когато мекотело е уплашено, може да възникне обстановка, когато криптозинът се замърси с отрови, съдържащи се в лимозина.

Един охлюв може да създаде към една чаена лъжичка слуз едновременно, затова козметиката със слуз от охлюви не е от най-евтините.

Какви скъпи съставки за грижа съдържа слузта от охлюви?

Дължи всичките си скъпи козметични свойства на естествени съставки, които имат позитивен резултат върху нашата кожа.

Това са на първо място:

  • Витамин C – е доста мощен антиоксидант, който посредством стимулиране на синтеза на колаген има страховит резултат върху кожата на лицето. Освен това аскорбиновата киселина запечатва кръвоносните съдове, изсветлява петната и понижава пигментните петна. Също по този начин има отличен резултат върху сияйния и здрав тип на кожата.
  • Алантоин – това съединяване има мощно успокояващо деяние, с помощта на което успокоява всички кожни раздразнения и понижава лезиите от акне. Освен това има овлажняващ резултат. Ускорява регенерацията на кожата, успокоява възпаленията, понижава белезите, понижава видимостта на стриите и подкрепя процеса на унищожаване на целулита.
  • – нейната задача е да укрепва хидролипидната преграда на кожата и да я регенерира и изглажда. Освен това понижава секрецията на себум и почиства порите.
  • – виновен за еластичността и стегнатостта на кожата на лицето. Благодарение на него бръчките ни понижават, а кожата ни е по-стегната и наподобява доста по-млада.
  • Еластин – това вещество също въздейства върху стегнатостта и еластичността на нашата кожа. Освен това е съставка на кожните нишки и с помощта на него изглажда бръчките и грозните бразди.
  • – именуван още витамин на младостта, тъй като овлажнява, омекотява и изглажда кожата и я защищава от нездравословните свободни радикали.
  • – също лимитира действието и развиването на свободните радикали, като по този метод инхибира процеса на стареене и регенерира повредения епидермис.
  • Мукополизахариди – успокояват кожните раздразнения, а в композиция с колаген и еластин дейно овлажняват, регенерират и подмладяват.
  • Естествени антибиотици – дейно понижават възпалението на кожата и отстраняват насъбраните по нея нездравословни микроорганизми.

Козметични свойства на слузта от охлюви

Слузта от охлюви има доста изключителни свойства, в това число регенериращи, защитни и антиоксидантни свойства върху кожата, като по този метод забавя процеса на стареене.

Козметиката, съдържаща секрета на тези мекотели, понижава видимостта на бръчките и прави кожата на лицето по-напрегната, стегната и еластична.

Съдържанието на алантоин прави тези типове препарати противовъзпалителни, заради което успокояват лезиите от акне и всички кожни раздразнения.

Козметиката с това естествено вещество е отлична в грижата за сухата кожа. Тя обезпечава съответна хидратация и подтиква производството на колаген, който е виновен за младия и лъчезарен тип на кожата.

Антиоксидантите, съдържащи се в слузта, пазят клетките на тялото ни против вреди, породени от образуването на свободни радикали или реактивни кислородни типове.

Благодарение на високата централизация на протеини с регенеративни свойства, слузта от охлюви може да се употребява и като средство за лекуване на стрии.

Препаратите с този секрет оказват помощ за облекчение на болките в ставите. Концентрираният в тях алантоин ви разрешава да възстановите подвижността и гъвкавостта на ставите и в допълнение успокоява всяка болежка.

Козметика с добавка на слуз от охлюви

Все повече и повече артикули за грижа за кожата, съдържащи секрецията на тези мекотели, се появяват по рафтовете на магазините.

Най-често това вещество се употребява за произвеждане на артикули за грижа за кожата, т.е. кремове за лице и очи, маски за хубост и серуми.

Много постоянно тази естествена суровина в козметиката е съпроводена от други съставки за грижа, които в допълнение ускоряват резултата им.

Маските за лице с масло от ший и масло от сладостен бадем мощно регенерират, подхранват и овлажняват.

Околоочни кремове със слуз от охлюви, обогатени с дестилат от лавандула понижават бръчките.

Тези със Златна пръчица работи срещу отоци под очите, с кофеина усъвършенства кръвообращението.

Със сладостен бадем и хиалуроновата киселина мощно овлажнява, а с колоидното злато идеално изравнява тена на кожата.

В дрогериите серуми се оферират и под формата на 100% концентрат от слуз от охлюви без спомагателни екстракти, а единствено с пептиди или пантенол.

Продуктите с добавка на слуз от охлюви могат да се ползват и върху цялото тяло, изключително на местата, наранени от неестетичен целулит и стрии.

Благодарение на мощните си възстановяващи и регенеративни свойства, секретът от охлюв от ден на ден се цени в естетичната медицина. Това е интервалът на възобновяване на кожата след процедури по естетична козметика и пластична хирургия.

Козметичните артикули с добавка на секрет от охлюви могат да се употребяват от хора с всевъзможен вид кожа. Най-подходящи са обаче за зряла, бледа, изтощена с белези и суха кожа.

Поради обстоятелството, че това естествено вещество има противовъзпалителни и успокояващи свойства, козметиката, която го съдържа, може да се употребява и от хора, борещи се с кожни раздразнения. Пигментни петна и лезии от акне.

Слуз от охлюви – Обобщение

Кремовете, съдържащи това вещество, не предизвикват използването им, само че производителите на козметика хвалят потребните им свойства за доста болести.

Те имат доста добър резултат върху кожата ни, като я регенерират, овлажняват, дейно я стягат и носят облекчение.

Не без причина корейските дами ги възхваляват толкоз доста. Ако козметиката, съдържаща секрецията на този мекотел, не провокира раздразнение или алергия, коства си да я тествате известно време.

Въпреки че козметиката, съдържаща слуз от охлюви, е относително скъпа, коства си да инвестирате в най-малко едно бурканче от крема и да се уверите сами в свойствата му.

Може би ще се окаже чудодейно лекарство за вашите кожни проблеми, а резултатът им е скъп?

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР