В борбата с килограмите има няколко основни грешки. Нашият гост-автор

...
В борбата с килограмите има няколко основни грешки. Нашият гост-автор
Коментари Харесай

12 грешки, които допускаме при загубата на мазнини

В битката с килограмите има няколко съществени неточности. Нашият гост-автор Станимир Михов ги е показал, като е дал насоки и по какъв начин могат да бъдат избегнати. Ето кои са.

 

Грешка 1: Започвате от прекомерно ниски калории.

Постоянно проверявам несполучливи диети, в които се одобряват 800-1200 калории на ден. Храненето по този метод ще изгори мазнини за къс интервал от време (ако можете да се придържате към него), само че в това време ще разбърка естественото действие на тялото ви. При бързо прекосяване от банкет на доста калории към съществени ограничавания хормонът, който контролира тежестта (лептин), се намалява, вследствие на което се усилва апетитът. Стресовият хормон (кортизол) се усилва, което способства да чувствате потребност от нездравословна храна. Високите равнища на кортизол, от своя страна, редуцират натуралното произвеждане на тестостерон и има късмет да започнете да се чувствате по-изнервени, да се концентрирате по-трудно и да загубите мускулна маса. Ако едновременно ограничите калориите и добавите кардио тренировки, тези нежелани резултати единствено ще се засилят. Това е и повода множеството нискокалорични диети да не съумяват. Спазват се няколко седмици, губят се няколко кг, след което апетитът става неконтролируем и изгубените килограми се връщат.

Грешка 2: Не приготвяте храната си авансово .

Предварителната подготовка на храната е основен детайл за постигането на фитнес цели. След дълъг ден учене или работа последното нещо, което ще желаете да извършите, е да отделите към час, с цел да приготвите здравословна храна. Много по-лесно е да седнете на дивана, да поръчате пица и да гледате телевизия, само че това няма да ви донесе мечтаните резултати. Затова ви предлагам да приготвяте храната си за няколко дни напред или най-малко за един през целия ден. Друг съвет, който може да помогне, е да не съхранявате джънк храна. Ако към вас няма нездравословни храни, а тези, които са ви нужни, са авансово приготвени, шансът да нарушите диетата си ще е доста по-малък.

Грешка 3: Осланяте се единствено на кардио тренировки .

е превъзходен метод да подобрите работата на сърцето и белите дробове и може да спомогне доста в процеса на горене на мазнини, само че не е най-ефективният способ. Комбинирането на кардио и силова подготовка може да форсира този развой и постигането на мечтаните резултати с до 100%. Силовата подготовка е превъзходен метод, посредством който може да ускорите метаболизма си. Всъщност какъв брой калории ще горите денем, зависи значително от количеството мускулна маса, която притежавате. Колкото повече мускулна маса имате, толкоз повече калории ще горите в положение на покой (когато не се прави физическа дейност). От друга страна, осланянето напълно на кардио тренировки ще изгори мазнини в кратковременен проект, само че и доста количество мускулна маса, което ще забави метаболизма и надлежно постигането и запазването на дълготрайни резултати. Нещо, което може да утежни в допълнение обстановката, е въвеждането на прекомерно доста кардио сесии още първоначално. Разумно е да се стартира с 3-4 силови и 3-4 кардио тренировки седмично, в случай че таман стартирате. Проследете съществени ограничения (по-долу в публикацията са описани) и в случай че не достигате мечтаните резултати, регулирайте. Силовата подготовка и приемът на съобразени калории съгласно задачата са нужни за съхраняването на мускулната маса. Ако се притеснявате, че ще качите прекомерно доста от силови тренировки, паниките са непотребни. Процесът е извънредно муден, изключително при дами.

Грешка 4: Наблягате на неверни извършения .

Упражненията за бицепс и трицепс при мъжете и абдуктор / адуктор машините за вътрешна и външна част на бедрата при дамите са приятни и лесни за осъществяване, само че те не горят съвсем никакви калории. Причината е, че ангажират прекомерно дребна част на тялото и не могат да основат особена причина, с цел да се реализира нужното натоварване, с което да изгорите повече калории. Тези извършения са известни като едноставни извършения. От другата страна са многоставните извършения. Те натоварват огромна част на тялото, горят повече калории за малко време и са способни да основат нужните условия да натрупате мускулна маса и да изгорите мазнини от хормонална позиция, като подтикват хормони в тялото (хормон на растежа и ). Такива извършения са клек с щанга, мъртва двигателна сила, румънска двигателна сила, набирания, лицеви опори, напади, раменни преси, лежанка и други.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР