В борбата с безсънието ще ви помогнат избягването на работа

...
В борбата с безсънието ще ви помогнат избягването на работа
Коментари Харесай

4 лесни начина да преборим безсънието

В битката с безсънието ще ви оказват помощ избягването на работа преди лягане, кофеинът и алкохолът. Reedus дава препоръки за здрав и здравословен сън.

„ Дори и да чувате съвършено будилника на мобилния си телефон, в случай че е допустимо, заменете го с елементарен машинален будилник. Оставете смарт телефона си няколко часа преди лягане, настройте добър остарял машинален будилник и започнете да се подготвяте за нощна отмора “, пишат те в публикацията

.

Уточнява се, че сходна стъпка ще помогне за понижаване на излагането на синя светлина от смарт телефона и ще повлияе на производството на мелатонин.

Изданието приканва също да не се работи в леглото. Легналият метод на живот може да повлияе отрицателно на качеството на съня и продуктивността.

„ За работа е по-добре да намерите по-подходящо място, което ще ви помогне да се концентрирайте върху значимите въпроси “, отбелязва създателят на публикацията.

Трябва да се отпуснете преди да заспите. Физическият стрес постоянно ви кара да се събуждате измежду нощ. За облекчение на напрежението можете да вземете гореща вана, да медитирате, да масажирате краката и слепоочията си или да пиете билков чай.

Авторът приканва да се откажете от кофеина и алкохола вечер.

„ Няма нищо неприятно в това да изпиете чаша кафе заран, само че в случай че постоянно пиете кофеинови питиета денем, това може да аргументи бодърствуване “, се отбелязва в публикацията.

Същото се случва и с алкохола. Въпреки че може да улесни заспиването, алкохолните питиета имат доста отрицателен резултат върху качеството на съня. Ефектите нормално се усещат заран. 

/Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР