В болница Сърце и мозък в Плевен разкриха нови допълнителни

...
В болница Сърце и мозък в Плевен разкриха нови допълнителни
Коментари Харесай

Д-р Владислав Генов: С отказа от ваксиниране българинът доказа, че не е на нивото на дадената му свобода

В болница " Сърце и мозък " в Плевен разкриха нови спомагателни кревати в Covid отделението поради възходящия брой пациенти , които се нуждаят от болнично лекуване. 130 са новозаразените за последното денонощие. 

" На ден получаваме най-малко по 10 позвънявания от общински лечебни заведения от разнообразни общини с въпроси за кревати. Натискът върху системата е невиждан . В съпоставяне с предходните талази пациентите в този момент се в тежко положение, с много съпътстващи болести, с усложнена дихателна симптоматика ", каза пред БНР доктор Владислав Генов, шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в лечебното заведение, той е член е на Българското сдружение по анестезиология и интензивна медицина, както и на асоциациите в тази област в Европа и в Съединени американски щати. 

Над 90% от постъпилите в ковидната конструкция са неимунизирани . Само един пациент с ваксина е умрял - той е бил над 65 години с тежки съпътстващи болести. 

" Категорично мога да кажа, че при имунизираните болестта протича много по-леко, а хоспитализацията е за къси интервали ", добави доктор Генов в предаването " Нещо повече ". 

Според него отводът на българина да се имунизира " потвърждава, че той не е на равнището на свободата , която му е дадена ": 

" Да избира да се имунизира или не. Цената, която се заплати с това твърдоглавие да не се имунизира народът, е хиляди човешки животи . Това е игра на съветска рулетка - дали ще оцелее, или не. Това е извънредно безразсъдно и нестимулирано разумно ". 

Интервюто с д-р Владислав Генов можете да чуете в звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР