В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една

...
В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една
Коментари Харесай

Уволняват медицински сестри по време на пандемия

В болница „ Проф. доктор Стоян Киркович “ към този момент е отстранена една от здравните работнички. Подобно е ситуацията във Варна и Бургас. За това сигнализира Веселина Ганчева, основна медсестра в Белодробна болница „ Света София “, сигнализира Lupa.bg.

„ В Стара Загора колежката я командироваха в Коронавирус поделение, където работи 30 дни. Там я помолиха да остане. Тя го направи и когато се върна след 15 дни, ѝ прекратиха контракта под предлог, че редуцират длъжността ѝ “, изясни Веселина Ганчева.

„ Заради тези безобразия започнахме правосъдни борби. В понеделник бе делото против Даниела Дариткова. Съдим я за 1 лева, за това, че ни назова душевен неуравновесени. Жалко е, че е от нашето съсловие и си разрешава да приказва по този метод “, съжалява медсестрата.

Тя описа, че медицинският личен състав в Белодробната болница го хранят с посиняло пиле.

„ Всеки ден е пилешка кълка със синкав цвят, мирише извънредно. Накрая стискаш очите и хапваш два залъка, с цел да не припаднеш. Ставката за храна е на половина на тази на пациентите. За ден ни се поставят по-малко от 2 лева Няма по какъв начин да ни дават по-качествена храна. След като дадохме публичност за това, доброволци започнаха да ни носят здравословна храна “, изясни Ганчева.

Тя описа и за други безобразия в болничното заведение. „ Полагат ни се по една маска и два чифта ръкавици. Затова си ги купуваме. Нямаме хартия за ръце, няма с какво да си ги подсушаваме. Доброволци също ни се притекоха на помощ “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР