В болница „Лозенец“ е имало монтирани микрофони и камери в

...
В болница „Лозенец“ е имало монтирани микрофони и камери в
Коментари Харесай

В болница „Лозенец“ подслушвали високопоставени пациенти?


В болница „ Лозенец “ е имало инсталирани микрофони и камери в болничните стаи, с които са подслушвани високопоставени държавни чиновници, пациенти в лечебното заведение. Това твърди уеб сайтът за следствия, позовавайки са на инспекция, осъществена от новото управление на някогашната държавна болница. Сайтът написа също, че документите са предоставени на здравното министерство.

Нямаме такава информация публично, сподели пред Българска национална телевизия през днешния ден зам.-министър Димитър Петров. Той обаче удостовери, че в болничните стаи е имало камери и микрофони.

" По отношение на отчета, новият съвет на шефовете установи метода, по който е реализирано видеонаблюдението и това, че то би разрешило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши чиновници и е имало опция те в действителност да бъдат подслушвани и то от компанията, която е наета ", съобщи Петров.

Той посочи също, че „ това е установено от ръководителя на съвета на шефовете още първите дни след влизането му в управлението на болничното заведение “. По думите на Петров способените органи са сезирани по случая и Министерство на здравеопазването чака те да си свършат работата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР