В болнична среда в Силистренско има девет пациенти, лекувани за

...
В болнична среда в Силистренско има девет пациенти, лекувани за
Коментари Харесай

Малко над 12% са ваксинираните в Силистренско

В болнична среда в Силистренско има девет пациенти, лекувани за Covid-19, а близо 6 000 са общо записаните със същата диагноза в седемте общини за интервала 8 март 2020 година – 27 юли 2021 година Това стана ясно след съвещание на Областния спешен щаб. 

За същия интервал от време борбата с вируса са изгубили близо 400 души, като над 70 на 100 от тях са в диапазона +65 г. 

Причините са висока междинна възраст на популацията в района, многочислени хронични болести и дисбаланс в разпределението на благоприятни условия за доболнична помощ, заяви доктор Теодора Начева, шеф а Регионалната здравна ревизия в Силистра.

Малко над 12% са имунизираните в района, или 11 067 души. Има многообразие на ваксини и в задоволителни количества, като за момента всички са в период на валидност. 

За имунизация вероятен вид е и мобилен екип да бъде поканен в трудов колектив или в обитаеми места, надлежно по самодейност на шеф или на кмет на кметство. 30 от 50 персонални лекари в област Силистра също правят имунизация на хора от пациентските си листи.

На разположение са и кабинети в РЗИ и Градската поликлиника в Силистра, както и в лечебните заведения в Силистра, Тутракан и Дулово.

Общо в Силистренско има 483 кревати, заделени за лекуване на ковид, като до момента са били употребявани най-вече 130 от тях. В регионалната болница има и построен павилион за 50 души с разполагаем за него рентген.

Все още няма регистрирани пациенти с новия вид на вируса – Делта. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР