В близост до Централната планинска школа - Мальовица се намира

...
В близост до Централната планинска школа - Мальовица се намира
Коментари Харесай

И Говедарци е курорт с хубава писта и влек - slava.bg

В непосредственост до Централната планинска школа - Мальовица се намира и село Говедарци. При соца то влизаше в познавателните културно – исторически туристически направления, тъй като беше известно като родна място на брачната половинка на Тодор Живков и майка на Людмила Живкова – доктор Мара Малеева. Това стана база да се оформи като климатичен курорт и вилна зона, където имаше къщурка даже свалилият Живков от власт Андрей Луканов – повторен министър председател на България, също като Бай Тошо, също като него пандизчия след пазане от власт, само че за разлика от него погубен.
Сега споменът за тези хора е единствено любопитен щрих към пейзажа на едно туристическо място, което предлага доста положителни хотели и къщи за посетители, където можете да отседнете с цялото семейство за един прекрасен уикенд на чист въздух на час път с кола от София.
Само на 2 километра от селото, на към 2 км в подножието на връх Малък мечит (2535 м. надморска височина) е построена ски - писта с дължина 1,5 км до самата хижа Мечит. Тя също е много желана за пребиваване от туристите и от феновете на белите спортове. Пейзажът е като зимна приказка, по нищо не отстъпва на Алпите.
Пистата се обслужва от ски влек и има дължина от 1300 метра. Тук за децата има и детски влек, който е с дължина от 250 метра и предлага доста положителни условия за първи стъпки в ските.
До пистата е построена чайна и има ски-гардероб, където можете да си набавите нужната екипировка, в случай че нямате лична.
Без значение дали ще изберете да се отправите към ЦПШ Мальовица, или към Говедарци за един прелестен, потребен и релаксиращ уикенд измежду безкрайна снежна хубост, бъдете сигурни, че Северозападна Рила е една прелестна алтернатива за зимна отмора.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР