В близкото минало, когато почти всички бизнес анализатори и експерти

...
В близкото минало, когато почти всички бизнес анализатори и експерти
Коментари Харесай

Детокс на фирмената култура

В близкото минало, когато съвсем всички бизнес анализатори и специалисти опитваха да схванат аргументите за по този начин нареченото „ Голямо овакантяване “, екип от откриватели от Масачузетския софтуерен институт реши да схване основан на действителни данни метод. Изследователите са прегледали повече от един милион мнения на Glassdoor, съпоставяйки недоволствата на чиновниците с % на текучество ов фирмите, с цел да дефинират какво кара хората да напущат работа.

След голям брой калкулации екипът е стигнал до ясно умозаключение, най-малко що се отнася до хората, които употребяват Glassdoor – токсичната просвета е главната причина чиновниците да напущат работно си място.

„ Токсичната корпоративна просвета е най-точният индикатор за текучество в работата и има 10-пъти по-голямо значение от паричната отплата при прогнозирането на текучеството “, настояват създателите. Те дефинират „ токсичността “ на работното място като „ крах да се предизвиква разнообразието, справедливостта и приобщаването; основаването на среда, в която служащите не се усещат ценени и уважавани и толерирането на “.

Диагнозата е ясна, само че какво да кажем за лекуването? Едно е да знаете, че не би трябвало да толерирате токсичната просвета, в случай че желаете чиновниците ви да продължат да работят за вас и да дават най-хубавото от себе си, а напълно друго е да разбирате какво би трябвало да извършите, с цел да предотвратите основаването на сходна просвета или да я коригирате, в случай че към този момент тя съществува.

Очевидно е, че едно проучване не е било задоволително, като неотдавна в MIT Sloan Management Review бе оповестено ново прочуване. Материалът е извънредно потребен, в случай че смятате, че фирмената ви просвета има потребност от работа. В него се подчертава върху три неща, които са в основата на токсичната просвета – неприятно водачество, правила на работното място и дизайн на работа.

Тези изводи не са изключително изненадващи. По-полезната част от материала е тази, в която създателите оферират съответни препоръки за това по какъв начин водачите могат да стартират да детоксикират фирмените си култури. Ето първите стъпки, препоръчани в изследването:

Направете количествена оценка на изгодите

„ Дръжте културната детоксикация в дневния ред, като категорично свържете културните усъвършенствания с крайните изгоди, като да вземем за пример по-ниско безсилие или разноски за опазване на здравето на чиновниците “, поучават откривателите.

„ За да няма комплициране, водачите би трябвало да се оправят с токсичната просвета, тъй като това е верния метод, само че количественото установяване на изгодите от това може да помогне за запазването на културната детоксикация като приоритет за топ екипите “, прибавят те.

Отчитайте обществено постигнатия прогрес

Не очаквайте положителните планове да са задоволителни, с цел да подтикват смяната. Ако създадете известна външна отчетност и ще увеличите възможностите си за триумф.

 „ Топ екипите могат да поканят външен напън да запазят курса, като обществено рапортуват постигнатия прогрес по отношение на техните културни желания, вместо просто да разгласяват лист с съществени полезности на корпоративния уеб страница “, споделят откривателите.

Давайте образец за положително държание

Служителите постоянно пренебрегват това, което казвате, и просто копират това, което вършиме. „ Служителите са склонни да отхвърлят възвишените изказвания по отношение на нереалните полезности. Вместо това те следят деликатно какво вършат водачите за сигнали за това какво държание се предизвиква, чака и толерира “, споделят откривателите.

„ Когато водачите работят в сходство с полезности, в които настояват, че имат вяра, това е един от най-ясните индикатори за това какъв брой положително правят оценка чиновниците тяхната корпоративна просвета “, прибавя те.

Обучавайте мениджърите си по какъв начин да не бъдат токсични.

Няма голямо количество доказателства, които да демонстрират, че коучингът може да отстрани токсичното държание (истинските гадняри постоянно биват уволнявани), само че създателите, че си коства да опитате. Те също по този начин цитират проучване, в което се твърди, че  предполага напомнянето на мениджърите за негативните въздействия от неприятното държание и даването на ясна формулировка за това какво в действителност съставлява токсичната фирмена просвета предизвиква ръководителите да работят по способи, които карат на чиновниците да останат на работа и им оказва помощ да се показват по-добре.

Не съществуват формули, които подсигуряват триумф за един ден, само че когато става въпрос за нещо толкоз комплицирано като коригирането на фирмената просвета, проучване на Масачузетски софтуерен институт демонстрира, че детоксикацията на токсично работно място не е безнадеждна задача.

……………

Джесика Стилман за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР