В близко бъдеще виртуалният свят ще се възприема чрез контактни

...
В близко бъдеще виртуалният свят ще се възприема чрез контактни
Коментари Харесай

Експерти: Контактни лещи ще заменят екраните в близко бъдеще

В близко бъдеще виртуалният свят ще се възприема посредством контактни лещи, които ще заменят концепцията за екрани

Това обявиха двама турски учени от Близкоизточния механически университет (ODTÜ).

Концепцията за екрана ще изчезне, защото връзката със света ще се реализира посредством контактни лещи, обявиха Кюршат Чагълтай, професор от Факултета по компютърни и обучителни технологии на ODTÜ, и Ердал Танер, някогашен студент на ODTÜ, който понастоящем живее и учи в Съединени американски щати, заяви " Хюриет ", представен от БГНЕС.

Като посочи, че не престават изследванията за контактни лещи, които ще заменят екраните, Чатългай съобщи, че потреблението на интернет и обществените медии е достигнало невиждани стойности, защото достъпът до информация е станал скъп.

Отбелязвайки, че изследователската подготвеност последователно понижава заради метода на потребление на интернет, той добави, че тази обстановка не засенчва потребните страни на интернет.

" Интернет несъмнено е отлично нещо, стига да го възприемаме и използваме като средство ", сподели той.

Отбелязвайки, че учителите ще продължат да преподават макар развиването на технологиите, той съобщи, че най-важният детайл, който цифровизацията няма да промени, е учителят. " Тъй като взаимоотношението на индивида с индивида е доста значимо. Но с дигитализацията опциите, които се оферират на учителите, ще се усилят ", изясни той.

Първата интернет връзка в Турция е основана в ODTÜ на 12 април 1993 година със съдействието на Чатългай, по това време работещ в ИТ отдела, Танер и техните съотборници. В момента Чатългай образова подрастващото потомство и работи с тях по новите технологии, а Танер, който основава първия уеб страница на Турция, metu.edu.tr, продължава образованието си в чужбина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР