В близко бъдеще астронавти и частни лица като нас ще

...
В близко бъдеще астронавти и частни лица като нас ще
Коментари Харесай

Планът на Безос за първата частна космическа станция напредва

В близко бъдеще астронавти и частни лица като нас ще могат да пътуват в космоса и да прекарат известно време в частна галактическа станция за дълготрайно живеене, която ще се употребява за търговия, проучвания и туризъм. Проектът, управителен от Sierra Space и Blue Origin на Джеф Безос, има за цел да бъде пуснат в употреба в ниската околоземна орбита до 2027 година и преди малко мина значими проби на НАСА.

Финансираната от НАСА комерсиална галактическа станция би трябвало да показва, че система ѝ за поддържане на живота ще работи както би трябвало. Последните четири реализирани цели в това отношение бяха свързани с пречистването на въздуха и водата, съхранението и преработването.

В Космоса нищо не се губи – даже и отпадъците – тъй че въздухът би трябвало да се почиства от въглероден диоксид и да се връща О2. Водата, в това число урината, би трябвало да се регенерира и почиства, само че да се съхранява в системата; не е нито на ниска цена, нито елементарно да се доставят нов въздух или нова вода в орбита.

„ Тези значими стадии са от решаващо значение, с цел да се подсигурява, че станцията може да поддържа човешки живот, тъй че астронавтите на НАСА да продължат да имат достъп до ниска околоземна орбита, с цел да организират значими научни проучвания в неповторимата среда на микрогравитация “, сподели в изказване Анджела Харт от Агенцията. „ Освен това всеки приключен стадий ни разрешава да придобием визия за напредъка на нашия сътрудник в проектирането и създаването на станцията. “

Един от тестванията беше фокусиран върху засичането на следи от замърсители – способността на филтрите да отстраняват нездравословните примеси от въздуха. Водната система беше тествана по три метода: тест за окисляване на водния контейнер, с цел да се ревизира по какъв начин се почиства водата; проби за възобновяване на урина, ориентирани към регенериране на отпадъците; и най-после, само че не на последно място, тест на водния контейнер, с цел да се оцени по какъв начин се съхранява водата в системата.

Международната галактическа станция разполага с сходни технологии и те подсигуряват контрола на околната среда и благосъстоянието на астронавтите.

Това не е единственият сполучлив тест за Orbital Reef, на който сме очевидци в последно време. През януари Sierra Space напомпа своя надуваем модул LIFE до краен лимит, до момента в който той не се взриви. LIFE надвиши рекомендациите на НАСА с 27%.

Orbital Reef е единствено една от комерсиалните галактически станции, които НАСА поддържа – някои от тях финансово, а други – софтуерно. След като Международната галактическа станция се пенсионира през идващото десетилетие, човешкото наличие в Космоса към този момент ще наподобява напълно друго.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР