В близките няколко дни се очаква талибаните да обявят пълен

...
В близките няколко дни се очаква талибаните да обявят пълен
Коментари Харесай

Талибаните обещават ново правителство на Афганистан до дни

В околните няколко дни се чака талибаните да разгласят цялостен състав на новото държавно управление на Афганистан. Вече са назначени министър на опазването на здравето и на образованието и губернатори на 33 от 34-те провинции в страната.

Талибаните приканиха всички дами, които работят в министерството на опазването на здравето, да се върнат на работните си места, заяви Би Би Си.

Говорителят Забиула Муджахид сподели, че те би трябвало да извършват всекидневните си служебни отговорности. Муджахид обаче не разяснява въпроса за служителките в други публични сфери. Той акцентира, че жителите на Кабул имат период от една седмица да предадат всички оръжия и муниции на управляващите.

Талибаните предложиха всички дами да останат по домовете си поради тяхната сигурност, когато завзеха властта.

Говорител на талибаните прикани Съединените щати, Англия и останалите западни страни да не прекъсват дипломатическото си наличие в Афганистан.

Според Русия има положителни шансове талибаните да възстановят реда в Афганистан с поддръжката на интернационалната общественост, съобщи Замир Кабулов, който оглавява един от отделите за Азия в съветското външно министерство. Според Кабулов талибаните имат намерение да включат в ръководството на Афганистан представители на други етнополитически групи.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР