В благоевградско училище замениха обичайния училищен звънец с музика и

...
В благоевградско училище замениха обичайния училищен звънец с музика и
Коментари Харесай

Българско училище приканва децата в час по нестандартен начин

В благоевградско учебно заведение замениха нормалния учебен звънец с музика и към този момент посрещат учениците с подбрани известни мелодии. Целта е да се сътвори положителна атмосфера и ведро въодушевление.

Така под звуците на Victory от два месеца стартира всеки образователен час в благоевградското Осмо приблизително учебно заведение, а нелеката задача да подбере подобаващата мелодия се пада на учителката музика Вергиния Георгиева.

Първоначално тя се стопира на 23 звукови сигнала, от които учебното управление избрало двата най-подходящи за начало и завършек на часовете.

" Една от мелодиите е тематиката Victory на Бонд квартета, инструментална музика. Сега в четвърти клас учат струнните оркестри, минавайки по коридора, слушайки това прелестно осъществяване на Бонд децата получават още по-богата просвета за струнните ни оркестри. Другото ни произведение е откъс, музикална фраза от танца Letkis на Роберто Делгадо. Тази пък мелодия доста добре се възприе от децата 1-4 клас. ", споделя пред Българска национална телевизия Вергиния Георгиева, преподавател по музика.

Всички възпитаници одобряват позитивно и с доста страсти новия музикален звънец.

" Танцуват, изключително дребните на Letkis танцуват, а и единствено по себе си Letkis значи верижен танц и те го усетиха без да сме им споделили какво е това. Танцуват и се забавляват, това е истината4, споделя Вергиния Георгиева.

В учебното заведение от година работи и друго изобретение - електронна система за връзка сред родители и учители, като за задачата на централния вход е инсталирана специфична камера и домофони.

" Чрез видеофона родителите се свързват на входа на учебното заведение със съответния сътрудник и откакто бъде разпознат образно и гласово родителя, детето потегля към изхода на учебното заведение и се взима от родителя. Изключително дейно средство за контрола за влизане и излизане от учебно заведение ", споделя Сергей Биров, шеф на VIII СУ " А. Костенцев ".

" Улеснение е за нас, тъй като не се постанова да влизаме в учебното заведение, знаем всички и каква беше обстановката с ковида, и това в действителност е едно облекчение ", изяснява Валентина Стефанова, майка на възпитаник.

В учебното заведение към този момент възнамеряват и други нововъведения, свързани с обучителния развой на децата. За в този момент обаче резервират загадка какви ще бъдат те.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР