В Благоевград - балотажа спечели независимият кандидат, който беше подкрепен

...
В Благоевград - балотажа спечели независимият кандидат, който беше подкрепен
Коментари Харесай

В Благоевград победата е за независимия кандидат Румен Томов

В Благоевград - балотажа завоюва самостоятелният претендент, който беше подсилен от Българска социалистическа партия - Румен Томов. Той събра 16% повече от съперника си и доскорошен кмет Атанас Камбитов.

Благоевград

И в трите общини в Благоевградска област, където имаше балотажи през вчерашния ден към този момент има определени нови кметове. А ГЕРБ загуби в две от общините - Благоевград и Сандански. В Сандански за кмет бе определен Атанас Стоянов от Вътрешна македонска революционна организация, който съумя да събере с към 1 000 гласа повече от досегашния кмет Кирил Котев. В Гърмен пък завоюва канидатът на ДПС- Феим Иса, получи над 61% от гласовете на гласоподавателите. Досегашният кмет Минка Капитанова остана втора с 37%. Изключително оспорвана беше борбата в Благоевград, където за Румен Томов са дали своят вот над 18 600 души или 56,60%, а за Атанас Камбитов към 40,98% или 13 400 души. И по този начин Благоевград към този момент е с нов кмет, който даде обещание общината да бъде отворена за хората и за проблемите им. Освен това Томов сподели, че ще работи за разриването на стопанската система и по-високи заплати за жителите на Благоевград.
Румен Томов - определен за кмет на Благоевград: Аз пристигам от бизнеса и доста добре познавам средата в Благоевград, по този начин ще направя всичко допустимо процедурите за публични поръчки да бъдат открити, да бъдат равнопоставени компаниите, които вземат участие в тях, да бъдат компаниите от Благоевград с приоритет при изпъпляне на поръчки. Само по този начин може да се подсигуряват високи приходи на благоевградчани.
Румен Томов сподели още, че в идващите дни се запознае с финансовото положение на общината, която наследява. В екипа си ще заложи на хора, който са родом от Благоевград. Каза, че се надявам да се сработи с Общинския съвет, макар че той е цветен, тъй като огромна част политическите сили вътре го поддържаха на втори тур на изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР