В Берлин полицията разпръсна демонстрация от 20 000 души, които

...
В Берлин полицията разпръсна демонстрация от 20 000 души, които
Коментари Харесай

Хилядни протести срещу корона-мерките в Берлин и Лондон

В Берлин полицията разпръсна проява от 20 000 души, които стачкуваха против стягане на ограниченията против разпространяването на ковид. Те са срещу маските и физическата отдалеченост. Организаторите са националистически и крайнодесни придвижвания, които настояват, че  ограничаващите ограничения против болестта нарушават техните права и свободи. Проявата се охраняваше от към три хиляди служители на реда. 

В петък немски районен съд позволи митингите Берлин въпреки съпротивата на полицията.  Властите в Берлин не разрешиха митингите по-рано през седмицата, изтъквайки демонстрациите преди няколко седмици, при които участниците не съблюдаваха разпоредбите за обществена отдалеченост и носене на маски. Регионален административен съд обаче постанови, че демонстрациите могат да се проведат. Съдът нареди организаторите да обезпечат обществена отдалеченост, само че не наложи условие за носене на маски от участниците.  Полицията прикани участниците " Тиутър " да се разотидат, защото не съблюдават условията за носене на защитни средства.

" За страдание нямаме различен избор. Обърнахме се към водача на демонстрацията и го информирахме, че събирането ще бъде прекъснато от полицията ", се споделя в известието. Решението на полицията е било взето след дълги договаряния с уредниците, които не са довели до вземане предвид с условията.

Хиляди британци се стекоха в Лондон, с цел да участват на митинг против наложените ограничаващи ограничения поради пандемията от ковид. Властите в страната постановиха ограничавания поради вируса, които засегнаха организирането на събития навън в множеството елементи на страната.

Протестът е под мотото " Обединени за независимост " и участниците в него упорстват за облекчение на наложените ограничения. В момента в страната е задължително носенето на маски, има ограничавания в свободното напредване, както и е наложително слагането на ваксина, когато тя бъде публично утвърдена.

От началото на разпространяването на вируса във Англия са доказани 331 644 случая на COVID-19, от които умряли са 41 486 души. Страната е преди всичко по смъртност в Европейски Съюз.

По-рано през август английските управляващи постановиха нови ограничавания, включващи възбрана на обособени семейства да се срещат между тях в домашни условия. Подобни ограничения са наложени в 18 области на Голям Манчестър, Лестър и Западен и Източен Йоркшир, както и в шотландския град Абърдийн. /БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР