В българската акватория на Черно море се провежда ежегодното военно

...
В българската акватория на Черно море се провежда ежегодното военно
Коментари Харесай

Край Бургас се провежда учението Бриз 2022

В българската акватория на Черно море се организира годишното военно обучение " Бриз " . В него вземат участие 24 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 4 вертолета и 1390 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Латвия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, както и от Военноморското командване на НАТО , предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще участват през днешния ден на Деня за високопоставени посетители и медии, който ще се организира от 08.30 ч. до 13.00 ч. в акваторията на Бургаския залив.

Гостите ще могат да следят хода на учението " БРИЗ 2022 " от борда на фрегата " Верни " от състава на Военноморските сили на Република България.

Това е първото огромно обучение в Черно море след началото на войната в Украйна . Поради спора в северната част на Черно море и действителната заплаха от свободно плуващи противокорабни мини в регионите на учението са взети ограничения за обезпечаване сигурността на участниците. Военните кораби на България и Румъния към този момент 5 месеца работят в такива условия, имат насъбран опит и са подготвени да одобряват умерения риск.
 Откриха мина в морето край Камчия
Откриха мина в морето край Камчия

Тя към този момент е обезвредена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР