В България за рехабилитация е изпратена група от 10 украински

...
В България за рехабилитация е изпратена група от 10 украински
Коментари Харесай

Започва програма за възстановяване на ранени украински войници у нас

В България за рехабилитация е изпратена група от 10 украински бойци, получили пострадвания и контузии по време на бойните дейности в Източна Украйна, предава локалният информативен портал „ Новое время “, представен от Агенция Фокус.
„ На 9 юни в границите на Тръстовия фонд на НАТО за здравна реабилитация в България за двуседмично лекуване се насочи група от 10 потърпевши в бойните дейности в Източна Украйна. Тази самодейност се реализира въз основата на съглашение сред Министерството на защитата на България и Министерството на обществената политика на Украйна в границите на плана на тръстовиия фонд на НАТО “, написа в публично заявление.

В групата влизат участници в бойните дейности, получили рани, травми или други здравословни проблеми по време на бойните дейности.
България е водеща страна в границите на плана на Тръстовия фонд на НАТО в областта на здравната реабилитация в Украйна и възнамерява да одобри към 300 потърпевши украински бойци в идващите две години. На всяко девето число от месеца нова група щяла да се се изпраща във военно-медицинската болница в град Хисар.
Само преди дни на посещаване в Киев беше българският министър председател Бойко Борисов, който се срещна и с украинския президент Петро Порошенко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР