Това става ясно от публикации на Мария Шаркова и Надежда

...
Това става ясно от публикации на Мария Шаркова и Надежда
Коментари Харесай

ДАНС привиква част от застъпниците за национална детска болница, ...

Това излиза наяве от изявления на Мария Шаркова и Надежда Цекулова в обществените мрежи, заяви " Свободна Европа " на 10 юни. " Търговска лига " е сдружението, което стои зад плана за болница " Мама и аз ".

Днес стана ясно,че ДАНС работи по сигнал на " Търговска лига - световен аптечен център ", само че и на служебния министър председател Димитър Главчев. Именно служебното държавно управление първо утвърди " Търговска лига " да построява частна детска боница, а след публичен напън се отметна от концепцията.

 

Тази заран в Народното събрание по тематиката беше изслушан ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. Изслушването е по искане на " Продължаваме Промяната - Демократична България ". В пленарната зала точно Тончев заяви, че сега, с изключение на по сигнал на " Търговска лига ", ДАНС работи и по сигнал от служебния министър председател Димитър Главчев, подаден на 8 май.

 

Тончев сподели, че ДАНС е длъжна да направи инспекция и по двата сигнала. Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ обърна внимание на това, че на хората, против които е бил подаден сигнал, им е било отказано да го прочетат.

 

По думите на Тончев през май в ДАНС е получен сигнал, подаден от изпълнителния шеф на " Търговска лига ". Той е против Кремена Кунева, изпълнителен шеф на Фондация " Даная ", Ани Стоянова, заместник-изпълнителен шеф на фондацията, проф. Иван Литвиненко, ръководител на Обществения съвет за построяването на Национална детска болница и членовете на съвета. В сигнала се твърди, че с дейностите си те са въздействали " незаконосъобразно посредством апели и нагнетяване на негативизъм, което било довело до невиждана незаконосъобразна анулация на законосъобразното решение на Министерски съвет от 30 април 2024 г ".

Тончев добави, че в организацията се работи и сигнал в ДАНС от служебния министър председател Главчев с искане за инспекция по отношение на дейности на Министерство на здравеопазването, НЗОК, ИА " Медицински контрол " по всички стадии и всички процедури по настояванията на Търговска лига за създаване на МБАЛ " Мама и аз ". Искането е във връзка необятния публичен отзив и изявленията в медиите, подбудени от даване на утвърждение, касаещо построяването на лечебното заведение. Сигналът е изпратен и до Софийска градска прокуратура. По нея са предоставени дейности на Комисията за противопоставяне на корупцията и ДАНС.

 

Народният представител от ПП-ДБ Стела Николова съобщи на брифинг на Парламента, че ДАНС са се съгласили да образуват инспекция по неконституционен сигнал, който нарушава правата на жителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР