В България ситуацията е деликатна, има малко ваксинирани, в сравнение

...
В България ситуацията е деликатна, има малко ваксинирани, в сравнение
Коментари Харесай

СЗО съветва България да ваксинира повече, коронавирусът е смъртоносен

В България обстановката е деликатна, има малко имунизирани, спрямо други страни от Европейски Съюз , с бързото разпространяване на делта разновидността нещата стават по-сложни и би трябвало да се съблюдават ограниченията . Това съобщи Скендер Сила от СЗО пред Нова телевизия.

Ясно е, че всички разновидности на вируса се популяризират на място с най-вече хора, да се заобикалят такива затворени места, разяснява експертът. Относно ниските темпове на имунизация - има забавен абсурд в България, има огромна приложимост на тютюн, а невисок растеж на имунизация , би трябвало да се активизира обществото и да се повярва на достоверната информация, уточни Скила.

За делта разновидността той разясни, че към момента се вършат изследвания, ще има и други разновидности на вируса. За четвъртата вълна не наподобяват добре нещата , защото делта разновидността се популяризира бързо.
 Костадин Ангелов: Седим върху бомба, COVID-отделенията се пълнят, лекарите са демотивирани
Костадин Ангелов: Седим върху бомба, COVID-отделенията се пълнят, лекарите са демотивирани

Количествата Ремдесивир са на най-малко...

Две дози от имунизациите понижават случите на приемане в болница и гибел , при новия вид ще има заболели хора, които ще го изкарат по-леко, по тази причина имунизациите избавят животи. Относно трета доза - първо би трябвало да сме сигурни, че имунизациите се разпределят отмерено, посъветва той.

Новите признаци на делта вируса са същите - значими са ограниченията - маски, миене на ръцете, отваряне на прозореца, делта се популяризира бързо , по тази причина би трябвало да се отиде до персоналния доктор и да се получи лекуване, тази болест не би трябвало да се неглижира, тя е смъртоносна , безапелационен е Сила.

ОТ СЗО търсят данни за потребление на трета доза, само че към този момент са на мнение, че са значими първите две дози, в България би трябвало да се имунизират възрастни, учители, бременни, здравни служащи, специалности, свързани с работа с други хора .

Има бременни, които изгубиха живота си от ковид, би трябвало да се съветват с лекарите, с цел да преценяват, посъветва Скила. Обясни, че всяка бременна е друга, за делта разновидността е добре да се имунизират, има полемики за това . За дамите, които възнамеряват бебе, е добре да се имунизират, ще бъдат предпазени по време на бременността, няма никакво научно доказателство за това, че в случай че се имунизират, няма да могат да имат деца.
 Европейска комисия предизвести за връщане на граници в Европейски Съюз поради Covid от есента
Европейска комисия предизвести за връщане на граници в Европейски Съюз поради Covid от есента

Увеличават се случаите, страни като България изостават с имунизацията и това е причина за ограничавания

Скендер Сила счита, че всички ваксини, които са утвърдени, имат огромна отбрана и положително качество . Относно смесването на имунизациите има изследвания, които демонстрират изгоди, от СЗО считат, че са нужни данни, в случай че се имунизиран с РНК - да е същата втората ваксина. Науката напредва, в случай че има сигурни доказателства за разбъркване на имунизациите, че няма проблем - ще осведомяваме управляващите, безапелационни са от организацията.

Ваксините за деца над и под 12 година - за тях трябват още изследвания за използване на ваксини върху тях, управляващите сами би трябвало да решат дали да ги ползват, децата могат да се заразят, само че съдбовните случаи са доста по малко.

Страничните резултати са главоболие, болежка на мястото на инжекцията , а загуба на кръв и засягане на сърцето са редки, няма логичност в това да не се имунизираме , изясни Скила. Още когато излязоха първите данни от ефикасността от имунизациите, се говореше, че не са ефикасни, по тази причина се разболяват, само че да се стигне до болница е по-малко евентуално, безапелационен е той и даде образец с проучване в Сан Франциско, което демонстрира, че вероятността от гибел е 30% по-ниска.

Колко трае отбраната е въпрос на време - когато си болен не би трябвало да се ваксинираш, 6 месеца би трябвало да се изчака, поучава той.
 AFP вижда новобранци на Европейски Съюз в българите поради антивакс дезинформация
AFP вижда новобранци на Европейски Съюз в българите поради антивакс дезинформация

Фабрики за тролове популяризират съмнителни отзиви в обществени медии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР