В България сертификати притежават около 20 % от населението, но

...
В България сертификати притежават около 20 % от населението, но
Коментари Харесай

Виенското колело в австрийската столица – само със сертификат

В България документи имат към 20 % от популацията, само че имунизираните няма къде да го употребяват, въпреки и здравният министър да се закани да стартира въвеждането на документ за право на посещаване на заведение да вземем за пример.  В Европа обаче това от дълго време не е по този начин...

В Уелс от днес е наложително представянето на Covid документ за посещаване в нощни клубове и за присъединяване в събития с доста хора. Всички над 18 години ще би трябвало да демонстрират или негативен антигенен тест, или доказателство за цялостно имунизиране. Решението визира всички събития, на които участват над 10 000 души, в това число спортните; събития навън, където не се седи, с повече от 4 000 участници; събития на закрито, където не се седи, с повече от 500 души и нощните клубове. Някои притежатели на нощни клубове не утвърдиха мярката, само че други считат, че това им дава по-голяма сигурност.

От 15 октомври в Италия влизат в действие нови правила, които изискват хората да демонстрират документ за имунизация против ковид или негативен тест, с цел да могат да работят и да бъдат позволени на работните си места. Разпоредбата визира както държавните, по този начин и частните предприятия. Строгите ограничения провокираха многохиляден митинг в Рим, тъй като са самобитно стягане на досегашните правила. От месеци насам италианците са длъжни да демонстрират зелен документ, в случай че желаят да отидат на кино, спектакъл, басейн, галерия, концерт, музей или пък да влязат в закритата част на ресторант. В момента 70% от италианското население е изцяло имунизирано. В България броят на имунизираните даже не надвишава 25%...

В Aвстрия цялостен имунизационен курс имат близо 62% от жителите на страната. Там също е необходим зелен документ за визити на заведения за хранене, питейни заведения, музеи, хотели, не можете даже да се качите на прословутото Виенско колело в Пратера без него. Вратите на Виенското колело в столицата на Унгария – Будапеща, също е отворено единствено за гости със зелен документ.

В Германия множеството хора също могат да влизат в закрити публични пространства, единствено в случай че са имунизирани, прекарали са вируса или да имат негативен тест против Covid-19. Oт това условие са освободени единствено деца под 6 -годишна възраст и тези, които са длъжни да се тестват постоянно като част от просветителния развой – доста немски учебни заведения тестват постоянно учениците.

Според немските управляващи че зелените документи са наложителни в региони с над 35 инфектирани на 100 000 души. В Баден-Вюртемберг, Берлин, Долна Саксония, Рейнланд-Пфалц и Саарланд тази политика се ползва без значение от процентите – всички са длъжни да показват документа. Някои немски провинции изискват ходенето до магазин, който не е хранителен, или визитата при коафьор, да стават единствено с авансово записан час и още веднъж със зелен документ.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР