В България решенията и тяхното изпълнение зависи от Народното събрание

...
В България решенията и тяхното изпълнение зависи от Народното събрание
Коментари Харесай

Николай Денков отговори на Румен Радев: Решенията в България се взимат от НС и МС

В България решенията и тяхното осъществяване зависи от Народното събрание и Министерски съвет. Така министър председателят Николай Денков отговори на президента Румен Радев, който уточни, че „ курсът на новото държавно управление тласка България към войната ”.

„ В нашите дейности ние прецизно съблюдаваме решенията на Народното събрание. Войната си е там, където си е. Има една единствена гаранция за отбрана на България и това е нейното присъединяване в Северноатлантическия пакт “, съобщи министър председателят в коларите на Народно събрание.

Той акцентира, че страни, които не са членки на НАТО – като Молдова, Армения, Грузия и Украйна, имат доста съществени проблеми. „ В същото време по-малки страни – като балтийските, нямат такива проблеми, тъй като са членове на Северноатлантическия пакт “, посочи той.

Той сподели още, че служебното държавно управление съща е изпращало военна помощ на Украйна, а министърът на защитата Тодор Тагарев няколко пъти е подчертал, че подготвяната помощ е доста сходна на това, което е изпратил и служебният кабинет.

За да има държавно управление и парламент, те би трябвало да вършат нещо потребно за страната. Именно по тази причина първото нещо, което направихме е първите дни на това Народно заседание, беше да подготвим законодателна стратегия с 20 законопроекта, сподели още той.

Денков акцентира, че същинската причина за напрежението в Народното събрание през днешния ден е, че след промяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов имаме внезапно отклоняване от законодателната стратегия, която бяхме приели, разяснява напрежението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ акад. Николай Денков.

По думите му нямало проблем с кадровите назначения, тъй като той съгласувал всички назначени зам.-министри с вицепремиера Мария Габриел, а тя ги разисква с ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР