В България покупката на имот си остава предпочитан начин за

...
В България покупката на имот си остава предпочитан начин за
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: В България покупката на имот си остава предпочитан начин за инвестиция

В България покупката на парцел си остава желан метод за инвестиция. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ финансовият съветник в " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев. По думите му, това е проблем, защото приказва, че хората не познават другите възможности на това да инвестираш в някакъв различен финансови инструмент. " Разходната част на инфлацията евентуално ще продължи да натиска нагоре цените на парцелите, тъй като да произведеш новото жилище, то коства повече – това е наклонността да вземем за пример, която има доста по-голям резултат в Европа във връзка с фактора, който кара цените да вървят нагоре. Защото разходът за строителство на ново жилище е висок, и когато на пазара се появи такова неравновесие: високо търсене и цените се качват, парцелите стават недостъпни. Но действително цените и не могат да паднат кой знае какъв брой заради простата причина, че строителството е безценен поминък към този момент, доста по-скъп от преди.

" Един капиталов портфейл е добре да съдържа композиция от инструмент, който да носи добър приход и да няма огромна динамичност в цените, и софтуерните компании, огромният бизнес, който влага от ден на ден, ще продължи да го прави, “ изрично счита финансовият съветник Цветослав Цачев.

“Инфлацията в Съединени американски щати се успокоява и това ще се отрази положително върху действителния бизнес и най-много върху финансовите пазари, сподели още анализаторът. Това ще докара до смяната в упованията. Централната банка и страната ще продължат да наливат пари в стопанската система под формата на тласъци и последваща година, която е изборна за президент, а пък Централната банка ще отпусне хватката върху финансовата система, т.е. ще се въртят по-бързо парите. Това в някаква степен ще се отрази положително върху действителния бизнес и най-много върху финансовите пазари. “

Ако Федералният запас на Съединени американски щати в действителност последва това, което мисли пазарът, най-вероятно ще облекчи хватката върху финансовата система, върху стопанската система на страната, счита още финансовият специалист. " Много компании сега би трябвало да рефинансират задълженията си идващите една-две години, и те ще бъдат на високи равнища в случай че Централната банка продължи да подвига лихвата и да държи високи доходностите. А пък хората не желаят да си купят по-голямо жилище и да продават остарялото, тъй като остарялото е финансирано на ниска рента, и въобще разликата става доста огромна. Това са двата доста съществени проблеми върху частния бранш. Държавата пък би трябвало да финансира на свръхогромните и скъпи лихви на 5%, “ сподели още Цачев.

По думите му, това усмиряване на пазарите ще влияе добре на финансовата система и изключително на цените на акциите, което за бизнеса значи напредък на Уолстрийт до края на годината. " Ще забележим напред във времето адаптиране на вложителите към възможното понижаване на лихвите, което ще се случва съгласно упованията може би април-май за първи път. Това ще подтиква и покупките на акции, тъй като бизнесът сега демонстрира капацитета да изкарва повече пари и това ще се отрази положително на акциите.Облигациите си оставате несъмнено леговище за спестяванията на хората. “  

" Начинът, по който се развива пазара на парцели в Съединени американски щати, дава отражение и върху стопанската система, върху пазарите, върху спестяванията на хората. Това, което виждаме в Съединени американски щати, е нещо, което е един евентуален сюжет за развиване в огромна степен в Европа и при нас в бъдеще. В Съединени американски щати се следи рекорден спад на броя на покупко-продажбите с жилища, тъй като първо, новият покупател не може да си разреши в този момент да купи жилище при такива високи лихви. А разликата сред това да си купиш жилище и да живееш чартърен сега е към 1000 $ в интерес на това да живееш чартърен чисто номинално. Втората причина е, че всеки, който е имал жилище при ниска ипотека, и в този момент би трябвало да го продаде, с цел да си купи ново на висока ипотека, за него разликата става доста по-голяма като числа, “ разясни Цветослав Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР