В България има около 800 хиляди души с различна степен

...
В България има около 800 хиляди души с различна степен
Коментари Харесай

Само 10% от около 800 хиляди души с увреждания у нас работят

В България има към 800 хиляди души с друга степен и тип увреждания, само че едвам 10 % от тях работят. Липсата на еднакъв достъп, качествено приобщаващо обучение и дискриминация са главните фактори за високите бариери при включване в пазара на труда за хората с разнообразни благоприятни условия у нас.

Фондация Сошъл Фючър и тяхната идея JAMBA - Кариера за всички, започват Национална осведомителна акция, която има за цел да промени настройките към хората с увреждания в страната, като покаже техните благоприятни условия, капацитет и това, че всеки един човек може да се развива сполучливо в подобаваща професионална сфера! “От опита си досега видяхме, че включването в пазара на труда е по-трудно при претендентите с разнообразни благоприятни условия. Именно заради тази причина нашата задача е да предоставяме от ден на ден приспособени образования, които да покачват квалификацията на претендентите и по този метод да се осъществят по-лесно в пазара на труда”, разясняват Йоана Колева и Ива Цолова, ръководещи Фондация Сошъл Фючър и JAMBA.

В акцията на JAMBA се включиха 14 двойки известни обществени персони и сполучливо осъществени хора с разнообразни възможности- спортисти, артисти и музиканти, които ще се включат, в разнообразни начинания по време на акцията. Сред тях са: Асен Блатечки, Ангел Георгиев, Албена Атанасова, Бойчо Попов, Валентина Александрова, Гала, Жюстин Томс, Йоана Драгнева, Йорданка Фандъкова, Ксавие Марсенак, Луиза Григорова, Мануела Малеева, Мария Гроздева, Мария Илиева и Орлин Павлов, и сполучливо осъществени хора с разнообразни благоприятни условия измежду които параолимпийците - Михаил Христов и Ружди Ружди.

Символ на акцията е математическият знак за тъждество ( = ), който да припомня, че всички сме РАВНИ и имаме право на РАВЕН ШАНС. Дългосрочна цел и огромна фантазия на създателите на JAMBA е построяването на Адаптиран кариерен център за младежи, който да разкрие повече благоприятни условия за професионални образования и реализация пред младежите с разнообразни благоприятни условия в страната. Кампанията е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и Столична Община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР