„В България има две реалности – едната е телевизионната, тази

...
„В България има две реалности – едната е телевизионната, тази
Коментари Харесай

Крайно време е в България да се спре със задкулисието, категоричен е Стоян Мирчев

„ В България има две действителности – едната е телевизионната, тази на ГЕРБ, а другата е действителната. “ Така дефинира политическата конюнктура в страната депутатът от “БСП за България “ Стоян Мирчев в ефира на Бг он еър като обясни: „ ГЕРБ приказват добре за недостига, само че не споделят, че остават страната с 40 милиарда задължения. Говорят за помощта за дребни и междинни предприятия, само че тя закъсня неимоверно. Вече 11-ти месец приказват за подпомагането на по-големите предприятия, само че към момента чакаме, а в туризма нещата са даже още по-зле. “

По думите на социалиста България се нуждае от нов модел на ръководство и първата стъпка е да се върне доверието в институциите. „ Това, което виждаме от последните часове с потопа в България демонстрира, че институциите не действат, оставили са всичко на природата и на хората, които сами би трябвало да се оправят. Не може, допреди няколко месеца хората бяха на воден режим, а през днешния ден същите тези хора да са под вода “, възмутено разяснява той.

„ ГЕРБ сътвориха държавно ВиК сдружение с 1 милиарда лв. от българските данъкоплатци, което не прави нищо. Други 500 млн. лв. са дадени за укрепването на над 400 язовира, само че досега нито един от тях не е ремонтиран. Всичко това демонстрира недъзите на това ръководство “, съобщи Стоян Мирчев.

Той оцени позитивно консултациите на президента освен с политическите партии, само че и с специалисти, и с медицински лица, като добави, че от партията са подготвени за избори на всяка допустима съгласно Конституцията дата.

„ Митът, който от ГЕРБ постановат, че водиме война с президента, беше отритнат и от президента, и от вицепрезидента, и от ръководителя на нашата партия “, съобщи Мирчев. Той изрично отхвърли и опцията за коалиция сред Българска социалистическа партия е ГЕРБ, като я назова “невъзможна ".

„ С тях нямаме допирни политически точки. Опитваме се да прекратим порочния модел, който постановиха последните 11 години. Крайно време е в България да се спре със задкулисието и това да вършим каквото можем, както е сегашната коалиция, която ръководи България. Виждаме и какви кавги създава тя всяка седмица “, изясни депутатът от левицата.

В миналите 4 години Българска социалистическа партия сподели, че това, за което приказват, го претворяват в законопроекти, само че за жалост остават нечути от ръководещите.

„ Ние сме срещу Изборния кодекс да се пипа главно, само че би трябвало да има леки промени в частта, която ще обезпечи на заболели и карантинирани правото на глас “, разяснява Стоян Мирчев, като добави, че съгласно него не може да бъде проведено гласоподаване по пощата за няколко месеца. „ То би трябвало да бъде обвързано и с дейната регистрация. Няма по какъв начин посредством гласоподаване по пощата да се подсигурява тайната на вота, а в България това е наложително. Също по този начин не можем да подсигурим сигурността на самия вота “, сподели още той.

Състоянието на партията Стоян Мирчев разяснява по този начин: „ Още от директния избор за ръководител Българска социалистическа партия сподели, че е постоянна, с високата изборна интензивност и с огромния %, с който беше определен сегашният ръководител. “ Той изясни, и че Георги Гергов е отхвърлен с голямо болшинство от Националния съвет поради установени нарушаване на устава и уронване престижа на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР