В България храните са по-скъпи, отколкото в Европа, но качеството

...
В България храните са по-скъпи, отколкото в Европа, но качеството
Коментари Харесай

Джамбазки: Храните в България са по-скъпи и по-некачествени от тези в Европа

В България храните са по-скъпи, в сравнение с в Европа, само че качеството им е по-ниско. Това съобщи по Нова телевизия лидерът на листата за евродепутати на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който се бори с двойните стандарти при храните в Европейския съюз.
" Храните са по-скъпи в безспорна стойност, освен съобразени със стандарта на живот. Има детски храни в бурканчета, които са с друго наличие. Детската храна не е първокласна стока, при нея няма огромен избор ", съобщи Джамбазки.
Миналия месец евродепутатите одобриха решение, което не разрешава на производител под идентична комерсиална марка да продава артикули с друго наличие и качество в границите на Европейски Съюз. Нарушителите са застрашени от съществени санкции, които би трябвало да ги вразумят. Политикът упорства производителите да упоменават на етикетите, че в стоката има друго наличие.
" Нередно и подмолно е да се счита, че в България и Източна Европа живеят туземци, които заслужават по-нискокачествена храна ", безапелационен бе той.
Евродепутатът, който се кандидатира за нов мандат, упорства за идентични стандарти, а не за репресии против производители. " Не съм съперник на свободния пазар, в противен случай – поддържам го. Но когато продаваш една и съща стока с друго наличие, това не е честно по отношение на хората, които я използват ", изясни лидерът на евролистата на Вътрешна македонска революционна организация.
Той призна, че борбата с двойните стандарти при храните не е единствено негова идея, само че и на други български евродепутати. " Не единствено аз, само че други сътрудници евродепутати работиха доста интензивно по тази тематика, това не трябва да се пропуща ", означи консервативният политик.
Джамбазки ще се бори за Европа на отечествата и мощното място на мощна България в нея, отбрана на българския интерес. " Всички ощетяващи ни законодателни ограничения се одобряват по предложение на Европейската комисия, която би трябвало да е самостоятелен съдия ", сподели той.
По думите му двоен стандарт и е нежеланието на Брюксел в България да има същинска европейска институция. " Защо няма европейски организации в България, Румъния или Хърватска? Освен че дава работя на няколко хиляди високообразовани хора, една европейска организация сама по себе си основава бизнес ", уточни той.
" Ако европейската организация по медикаментите беше пристигнала в някой район с по-забавено развиване в северната част на България, да вземем за пример към Плевен или Русе, това щеше да притегли в района десетки хиляди чиновници на огромни фармацевтични компании. Тези хора щяха да заплащат наеми, да основават работни места, щяха да движат и българската стопанска система. Но тя отиде в Амстердам. Може би Амстердам е един доста занемарен град и Европейската комисия би трябвало да налее стотици милиони в него ", изясни той.
Ние получаваме еврофондове, само че кредитираме западните стопански системи с най-ценното – човешкия капитал и работната ръка, посочи Джамбазки.
" Искаме да забележим директния резултат от участието на България в Европейски Съюз върху българските жители – върху техните приходи, тяхното обучение и опазване на здравето. Това е задачата ", уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР