В България близо 800 са починали от вируса, но 300

...
В България близо 800 са починали от вируса, но 300
Коментари Харесай

Д-р Първанова: В България 300 000 са преживели коронавируса

В България близо 800 са умряли от вируса, само че 300 000 са го претърпели. Това не е първата зараза, която сме претърпели. Няма за какво да се твърди, че той е по-опасен от всеки различен вирус. Грипът убива деца. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV доктор Антония Първанова.

" Когато се дефинира, че би трябвало да има изключително състояние и по-късно да бъде трансформирано в изключителна епидемиологична конюнктура, това би трябвало да се случи въз основа на доста обстоен епидемиологичен отчет ", сподели доктор Антония Първанова. Това не се случи, в резултат на напън от здравната общественост се появи някакъв разбор, който не видя бял свят, изясни тя.

Според нея в изключителната епидемиологична конюнктура доста работи са позволени – като да вземем за пример закупуването на консумативи, лекарства, проби, инсталация без публични поръчки. " Последиците върху бизнеса и живота на хората също са доста основни ", уточни Антония Първанова.

" Ако твърдиш, че това, което си подхванал като ограничения, има отражение върху понижаване на броя на заболелите и броя на смъртните случаи, би трябвало да можеш да го докажеш ", сподели още доктор Антония Първанова. По думите ѝ когато няма такива доказателства значи, че или си незапознат, или си самохвалец. Според нея с ограничения или без ограничения, идентичен брой хора ще се заразят с вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР