В авторска статия за вестник „Политика“ посланикът на Руската федерация

...
В авторска статия за вестник „Политика“ посланикът на Руската федерация
Коментари Харесай

Русия: Ще се намесим, ако притиснат Сърбия

В авторска публикация за вестник „ Политика “ посланикът на Руската федерация в Сърбия Александър Чепурин загатва, че може да се появи опция за „ по-дълбоко ангажиране “ на Москва в разговора за нормализиране на двустранните връзки сред Белград и Прищина, отбелязва електронното издание на белградския Danas.

Русия може да се намеси, изяснява Чепурин, ако Белград бъде подложен под „ безусловен напън от страна на обичайни сърбомразци “. В публикацията, оповестена във връзка националния празник на Русия, Чепурин напомня, че Москва и Белград се напълно се поддържат взаимно във връзка с настоящите политически въпроси, както въпросът за Косово и Метохия заема особено място в връзките им.

„ Москва беше, е и ще бъде от страната на Белград. Нашата позиция остава непроменена - ние ще подкрепим решението, което Сърбия и сръбският народ ще одобряват за допустими за себе си. Изхождаме от правното съображение на съглашението - Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", акцентира Чепурин.

Коментирайки паралелите, които мнозина вършат сред Косово и Крим, съветският посланик бе безапелационен, че те са „ две изцяло разнообразни истории “. Според него при отделянето на Косово от СРЮ основният фактор е външен - директна военна офанзива от страна на НАТО против Югославия.

„ Въпросът за Крим несъмнено е затворен. Крим е Русия, а Косово е Сърбия. Това не е единствено девиз, само че е правна действителност, която би трябвало да бъде почетена ", настоя Чепурин, съобщи „ Фокус ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР