В Австрия държавата плаща до 90% от заплатите на служители

...
В Австрия държавата плаща до 90% от заплатите на служители
Коментари Харесай

Българка във Виена: Полицията е навсякъде, глобата в парка е €800

В Австрия страната заплаща до 90% от заплатите на чиновници на компаниите, с цел да се избегнат всеобщи банкрути в актуалната рецесия. В столицата на страната живеят над 16 000 българи. Сред тях е 22-годишната Анна-Мария, която описа за протичащото се там по време на пандемията.

Тя следва архитектура и работи в магазин за облекла. Над 1600 са доказаните случаи на ковид във Виена. Както и у нас, по този начин и там са въведени строги ограничавания за популацията. „ В момента имаме право да излизаме на открито със лично направени маски. Те са наложителни за магазините. Изкараха указания какви материали би трябвало да употребяваме при изработката на маските. Шалове - в никакъв случай”, описа Анна-Мария пред Нова телевизия.

Единствено аптеките, дрогериите и хипермаркетите във Виена работят. Събирането на хора на публични места е неразрешено. Нарушителите ги грозят санкции. Анна-Мария споделя, че хората не могат да излизат от домовете си даже по двама. Полицията е на всички места и прецизно следи за спазването на ограниченията. Глобата за разходки в парковете и площадките е 700-800 евро. Ако групата е огромна – 4000 евро. Българката споделя, че ограниченията в Австрия не са по-различни от тези в България. Именно поради тях страната към този момент се оправя по-добре и бележи забележителен триумф в преодоляването на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР