В Австралия закопават завинаги в земята своите бракувани тактически бомбардировачи

...
В Австралия закопават завинаги в земята своите бракувани тактически бомбардировачи
Коментари Харесай

Австралия закопава стари военни самолети - заради опасност от рак

В Австралия закопават вечно в земята своите бракувани тактически бомбардировачи F-111. Причината е, че изпращането им за скрап е прекомерно рискова концепция. Според австралийското военно министерство, 80% от панелите на самолета съдържат азбест, дребни частици от който могат да станат причина за онкологично заболяване.
Известно е, че азбестът е токсичен. По-рано той необятно се използваше във военната сфера заради своята термоустойчивост, устойчивост и досегаемост.
 Нов тайнствен монолит в Австралия указва три местоположения, измежду които... Тръмп Тауър (ВИДЕО) Нов тайнствен монолит в Австралия указва три местоположения, измежду които... " Тръмп Тауър " (ВИДЕО)
След Съединени американски щати, Англия, Испания, Полша и други страни, мистериозните блестящи железни монолити доближиха и Австралия. Монолит се поя...
Замяната на нездравословния материал с по-безопасен стартира в Съединени американски щати още в края на 80-те години на XX век. Той обаче се използваше освен в американския софтуерен бранш. Азбестът намираше приложение и в Съюз на съветските социалистически републики – да вземем за пример в бронетранспортьора БМП-1.
Що се отнася до Австралия, след прекъсване от употреба на F-111 през 2010 година, в началото се планираше азбестът да бъде сменен с различен материал. Обаче отровните субстанции в корпуса на бойната машина били толкоз доста, че замяната им единствено в един аероплан изисквала вложение на 2,5 млн. $.
Накрая е решено 23 от бракуваните бомбардировача просто да ги " погребат ", а останалите са разпратени на австралийски музеи.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР