В авиобаза Граф Игнатиево“ вече са кацнали четирите испански изтребителя

...
В авиобаза Граф Игнатиево“ вече са кацнали четирите испански изтребителя
Коментари Харесай

Четири испански изтребителя кацнаха на "Граф Игнатиево"

В авиобаза „ Граф Игнатиево “ към този момент са кацнали четирите испански изтребителя „ Юрофайтър “, оповестиха от Министерството на защитата. Те ще извършват задания и по защита на въздушното пространство на България и на НАТО до края на март. С тях в базата има и 130 военнослужещи от Испания.

При осъществяване на взаимните задания по Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Преди да стартират задачата, машините ще преминат и узаконяване. Пред Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че българските МИГ-ове могат да охраняват въздушното пространство на страната, само че с избрани затруднения…

След срещата при военните в четвъртък президента Румен Радев предизвести, че забавената доставка на новите самолети F-16може да докара до загуба на въздушен суверенитет. До 2030 година е ресурсът на в този момент употребяваните МИГ-ове. Присъствието на съюзнически изтребители у нас е обвързвано със обстановката към Украйна. Министърът на защитата Стефан Янев напомни неотдавна, че сходни взаимни задачи се извършват от 2016-а. 

През април и май в България чакаме два изтребителя F-35 от 5-то потомство от Нидерландия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР