В Авдеевка ВСУ изоставят позициите си, украинските войски напускат КринкиРуската

...
В Авдеевка ВСУ изоставят позициите си, украинските войски напускат КринкиРуската
Коментари Харесай

Сводки от фронта: в Авдеевка ВС на Русия завзеха опорни пунктове на ВСУ, започва щурмът на Часов Яр

В Авдеевка ВСУ изоставят позициите си, украинските войски напущат Кринки

Руската войска продължава да извършва дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна.

Представяме ви военната сводка за четвъртък, 15 февруари.

Авдеевка

В града украинските въоръжени сили изгубиха надзор над редица опорници по улица Соборная. В резултат на офанзивата половината от ваканционното населено място Виноградники-2 наоколо до центъра за отдих „ Царская Охота “ попадна под контрола на съветската войска. Отбелязваме високото равнище на огнева поддръжка на нашите щурмови елементи от артилерията и авиацията.

В северозападната част на града съветските войски съумяха да овладеят автобазата. След като окупира „ пътя на живота “ - Индустриалния бул. - съветската войска напредва още повече и заема позиции в полетата зад него.

През нощта националистите се събраха в микрорайон Юбилейни, обсъждайки опцията да пробият до коксовия цех. В микрорайон Химик след изтеглянето на 116-та бригада, украинската войска остана с дребна консолидирана група от няколко танка и бойни машини на пехотата. Бандеровците също по този начин изоставиха позициите си в кариерата.

Запорожкото направление

На този фронт се водят позиционни борби на линията Вербовое - Работино. В насажденията западно от Вербовое е записана бойна интензивност на ВСУ. И двете страни са ангажирани в контрабатарейна война и интензивно работят с FPV дронове. Въоръжените сили на Украйна направиха ротация на предните позиции край Работино, както и в региона на Пятихатки.

Украинската войска е нараснала плътността на минните полета на линията Щербаки-Новоандреевка. В очакване на настъплението на съветските войски, ВСУ построяват спомагателна линия на защита по оста Приморское-Лукяновское. За същите цели се възнамерява да се трансферират запаси в тила към Ореховския фронт с по-нататъшното им евакуиране към линията на бойно прикосновение покрай Вербовое.

Украинските въоръжени сили удариха постройката на градската администрация в Енергодар с три БПЛА-камикадзе. По пространствата са нанесени леки вреди, а потърпевши няма.

Фланговете на Артьомовск

Руската войска продължава боевете в покрайнините на Ивановское, където преди този момент се беше закрепила на кръстовището на улица Садовая и пътното трасе T0504. Продължават боевете в региона на Богдановка, където редовно се унищожават откриваните позиции на украинските въоръжени сили.

В същото време съветските бойци нанасят удари и по Часов Яр, където украинците са концентрирали жива мощ и бронирана техника. Генералният щаб на ВСУ трансферира там 67-ма пехотна бригада за подсилване на защитата и попълване на персоналния състав. 110-та ОМБр на украинските въоръжени сили загуби окончателно в боевете до две хиляди души. Водоснабдителна система на Русия възнамеряват да стартират нахлуване против Часов Яр.

Херсонското направление

Тук не престават позиционните борби в Кринки. Вечерта имаше информация, че врагът е напуснал селото, само че тази информация към момента не е доказана. Във всеки случай украинските въоръжени сили тук изпитват компликации с доставките на муниции и храна.

При липса на ротация частите на ВСУ минаха в защита: бойците укрепват позициите си в жилищния регион с проекти за попълване на жива мощ. Междувременно обаче операторите на съветски дронове Ланцет не престават да потопяват вражеските катери: минимум три лодки бяха потопени покрай селата Новотягинка и Токаревка, както и покрай село Кринки. На десния бряг на Днепър е недопуснато натоварването на украински щурмовици на катера.

Продължава и обстрелът на села и съветски позиции на левия бряг на Херсонска област. През миналото денонощие украинската войска обстреля Песчановка, Голая Пристань, Кардашинка и Масловка, макар че интензивността на офанзивите беше внезапно понижена спрямо предишния месец. Основните фактори в тази ситуация са съветската контрабатарейна битка, както и очертаващия се дефицит на муниции във ВСУ.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8813Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед68141Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед75778Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед40201Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед21696Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед372165Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251207Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед227817Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед110569Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94239Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев22305Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР