В Аулата на ректората на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
В Аулата на ректората на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Вокална, старинна музика и италианска - на чембало, в Аулата на Алма Матер

В Аулата на ректората на Софийския университет " Св. Климент Охридски " довечера ще се състои специфичен концерт по случай 80-годишнината от основаването на специалността " Италианска лингвистика " в Алма Матер .

Ще вземат участие вокалният отбор за старинна музика " Cantanti Dai Monti Verdi " с диригент Северин Василев, както и Николай Стойков, който свири на няколко инструмента, само че на концерта ще го забележим на чембало.

Входът от 18:00 ч. е свободен.

" Във групировката " Cantanti Dai Monti Verdi " сме се събрали младежи от 2017 година и в този момент се възраждаме след пандемията. Не спирам да се удивлявам на какво са били способни хората преди 5 века. Старинната музика е същинска съкровищница ", означи пред Радио София Северин Василев .

Николай Стойков ще свири пиеси на Микеланджело Роси и на Карло Джезуалдо .

Интересното е, че музиката на Джезуалдо на моменти звучи модерно, означи още Северин Василев. Убеден съм, че ще представим пиесите по подобен метод, че публиката да съпреживее с нас всичките положения, за които ни приказват поезията и музиката .

След концерта довечера Николай Стойков (този път с флейта) - в дует с Маргарита Илиева (пиано), ще повтори последната си сполучлива стратегия в Българския културен институт в Будапеща на 26 май.

Чуйте диалога на Лили Големинова.


Северин Василев и Николай Стойков

По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР