В Атина се прощават с последния коронован крал на Гърция

...
В Атина се прощават с последния коронован крал на Гърция
Коментари Харесай

В Атина се прощават с последния коронован крал на Гърция

В Атина се простят с последния коронован крал на Гърция - Константин Втори. Бившият гръцки крал Константинос Втори ще бъде заровен като частно лице, покрай своите предшественици в фамилния замък Татой.

Близо 200 са формалните посетители на погребението на някогашния монарх - членове на кралските семейства от цяла Европа. Цялото кралско семейство на Испания е в гръцката столица, защото Константин е брат на някогашната кралица София. С 14 частни самолета в Атина се чакат кралски особи от Дания, Швеция, Люксембург, Норвегия, Монако, Сърбия и България.

В същото време са поканени 50 гърци, измежду които близки другари, съученици на някогашния крал Константин Втори, политици и предприемачи. Семейството е помолило гостите да създадат дарения на фондации вместо цветя и венци.  

Тялото на гръцкия монарх ще бъде изложено в понеделник от 6:00 до 10:30 сутринта в параклиса на Свети Елефтериос.

След това в 12ч. ще се състои опело в Митрополитската черква на Атина, а след това Константин Втори ще бъде заровен в някогашен извънградски замък на гръцките крале.  

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис изрече своите съболезнования на фамилията и означи, че " наситеният със събития път на някогашния крал Константинос е белязан от бурни моменти в актуалната история на страната. От рани, които обаче бяха излекувани от избора, свободната съвест и зрелостта на нашия народ ". На погребението гръцкото държавното управление ще бъде показано от министъра на културата и спорта Лина Мендони. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР