В Англия разрешиха ваксината на AstraZeneca, тепърва тя ще се

...
В Англия разрешиха ваксината на AstraZeneca, тепърва тя ще се
Коментари Харесай

Д-р Лъчезар Томов: След края на втората вълна ще дойде третата

" В Англия позволиха имунизацията на AstraZeneca, занапред тя ще се утвърди в Европейски Съюз, в границите на тази година ще има повече количества. Проблемът е с доставките, които са контрактувани, само че те ще се усилват във времето ", сподели математикът доктор Лъчезар Томов в предаването " България заран " на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че в случай че продължаваме да съблюдаваме ограниченията, ще усетим резултат от имунизациите и при по-малко от 70% ваксинирани.

" Има хора в страната, които са способни да провеждат процеса. Последните две седмици са дни, в които хората честват и не вървят да се тестват при грипоподобни признаци. Очаквам с минаването на втората вълна да пристигна трета ", предвижда математикът.

Според него януари е най-опасният месец от годината, защото всяка година през него има грипна вълна.

" Вярно е, че децата до четвърти клас заразяват по-малко от огромните възпитаници, само че методът, по който се отваря, е доста значим. Това ще сътвори проблем у нас. Ако се беше отсрочило с една седмица или беше клас по клас, можеше и да е безвредно ", означи доктор Лъчезар Томов.

Той добави, че Англия е в доста тежко състояние и там се хващат огромен % от случаите.

" По техните калкулации, да се постави на повече хора отбрана 70% е по-добре, в сравнение с двойно по-малко хора 90% отбрана, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. Ние не сме в толкоз тежка обстановка и с такава неконтролируемост ", изясни доктор Томов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР