В американския щат Флорида току-що беше приет нов закон, който

...
В американския щат Флорида току-що беше приет нов закон, който
Коментари Харесай

Социалните мрежи вече са незаконни за деца под 14 години във Флорида

В американския щат Флорида преди малко беше признат нов закон, който лимитира достъпа на деца до всички обществени обществени мрежи.

Децата на възраст под 15 години към този момент би трябвало да получат единодушието на родителите си, с цел да имат акаунт в обществена мрежа, а децата под 14 години въобще нямат право да имат подобен.

Това значи, че такива лица към този момент нямат право да имат сметки в TikTok, Snapchat, Фейсбук и Instagram.

„ Социалните мрежи вредят на децата по най-различни способи. Този закон дава на родителите по-голяма опция да пазят децата си. “

заяви губернаторът на Флорида Рон Десантис

Новият закон ще влезе в действие от 1 януари следващата година, което дава на децата във Флорида малко време да убедят родителите си да подпишат разрешението или сметките им да бъдат изтрити.

Много обществени мрежи към този момент постановат условия за възрастта в своите условия за прилагане. Фейсбук, Instagram и Snapchat изискват потребителите да са навършили 13 години, а TikTok дава на потребителите на възраст под 13 години „ подбрано, единствено за разглеждане преживяване, което включва спомагателни защитни ограничения и отбрана на персоналните данни “. Новият закон ще наложи по-висока законова възрастова граница от 14 години. Той също по този начин ще начислява наказания на платформите на обществените медии за всевъзможни нарушавания.

Всяка обществена мрежа, която не съблюдава новите възрастовите ограничавания може да бъде санкционирана с до 50 000 $ за всяко нарушаване. А също по този начин може да бъде съдена от името на детето за обезщетение в размер до 10 000 $.

Този закон изключва платформите, които са предопределени извънредно за изпращане на наличие до ясно избрани получатели. Това значи, че услугите за е-поща и месинджърите ще са налични за всички, без значение от утвърждението на родителите. Вместо това законодателството се концентрира върху платформите, където наличието може да бъде оповестено обществено. Такива включват Snapchat, Instagram и други, които улесняват както обществените изявления, по този начин и частните известия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР