В американския град Бостън анаконда, която не е имала контакт

...
В американския град Бостън анаконда, която не е имала контакт
Коментари Харесай

Анаконда роди след непорочно зачатие

В американския град Бостън анаконда, която не е имала контакт със самци, роди деца след непорочно зачатие, оповестява в. "Мирър ".

Влечугото се споделя Ана и било отглеждано в аквариума "Ню Ингланд ". Заедно с Ана в експозицията, отдадена на амазонската фауна, били изложени и други анаконди, само че всички те били от женски пол. Ана родила няколко змийчета, само че от тях единствено 2 оживели, останалите били мъртвородени.

Змията очевидно е употребила партеногенеза - форма на размножаване, при която женските полови кафези се развиват във възрастен организъм без оплождане. ДНК разбор удостоверил, че тъкмо това се е случило с Ана. Оказало сe, че децата й са нейно генетично копие. Това е вторият случай на партеногенеза при анакондите, станал прочут на учените.

Партеногенезата е постоянно срещана при безгръбначните, само че много по-рядко при гръбначни животни. При някои типове се случва случайно, само че други се развъждат напълно с партегоненеза, което води до типове, формирани напълно от женски.

Анакондите са неотровни южноамерикански змии. Самките не снасят яйца, а износват плода в продължение на 6-7 месеца. Анакондите раждат сред 28 и 48 дребни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР