В агонията на парламента БСП няма да участва - не

...
В агонията на парламента БСП няма да участва - не
Коментари Харесай

Вигенин: БСП няма да участва в агонията на парламента


В мъката на Народното събрание Българска социалистическа партия няма да взе участие - не разбираме тона и обвиняванията към нас, разяснява на брифинг в Народно събрание Кристиан Вигенин от левицата. Тази заран Народното събрание не събра кворум за работа, откакто Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха. Управляващите хвърлиха обвинявания към социалистите и нарекоха държанието им безоговорно.

Даваме днешния брифинг по отношение на проваленото съвещание. Това, което се случи през днешния ден, е още едно доказателство на това болшинство, на ръководещата партия да подсигуряват естествената работа на Народното събрание и съответното ръководство на страната. Това е наша позиция, която сме изразявали нееднократно. Парламентът е привършен, сподели Вигенин.

Не разбираме тона, който се държи към нас и обвиняванията, които бяха отправени. Нашата позиция за безучастие в регистрацията не е нова. Ние сме поредни. Това е кардинална позиция, която нямаме желание да променим. Всъщност обвиняванията, че Българска социалистическа партия е безотговорна са най-малкото несъответстващи. Ние нееднократно предупреждавахме, че тази мъка би трябвало да завърши, акцентира социалистът. Той удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че няма да вземат участие в регистрацията.

Според него лицемерно се подава ръка от едната парламентарна група, а от другата вървят обвинявания и квалификации. Всичко, което е обвързвано с пандемията и ограниченията, по тези въпроси сме били правилни през цялото време още от пролетта, та и до през днешния ден. В дневния ред на Народното събрание тази седмица няма нищо обвързвано с решение на проблемите, свързани с пандемията, акцентира Вигенин.

За следващ път виждаме един недодялан лобизъм. Сякаш има едно чувство у болшинството, че времето изтича и би трябвало всички лобистки закони би трябвало да минат допустимо най-бързо, сподели още зам.-председателят на Народното събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР