В агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ ще бъде създадено специализирано звено

...
В агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ ще бъде създадено специализирано звено
Коментари Харесай

Национално ТОЛ управление в АПИ ще събира електронните пътни такси

В организацията "Пътна инфраструктура " /АПИ/ ще бъде основано профилирано звено "Национално ТОЛ ръководство ", което ще се занимава със събирането на електронните пътни такси. Това плануват предложенията за промени и допълнения в Правилника за структурата, активността и организацията на работа на АПИ, оповестяват от организацията.

Промените са свързани с идното въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси, оповестени са за публично разискване и заинтригуваните страни могат да изпращат мнения и оферти до края на септември, се показва в известието.

За новото звено ще работят до 921 души, като 911 от тях ще са на щат в звеното, а останалите 10 - в общата администрация на АПИ. Около 600 от тях ще са ангажирани с контрола на терен по съблюдаване на задължението за заплащане на електронни винетки и тол такси от водачите на моторни транспортни средства.

До края на годината плануваните средства са в размер до 3,6 млн. лева Те ще покрият разноските освен за личен състав, само че и за настоящи и финансови разноски.

С препоръчаните промени и допълнения в правилника общата бройка на чиновниците в АПИ става 2432 щатни бройки, означават от организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР