В Афганистан един от оцелелите при катастрофата на бизнес самолета

...
В Афганистан един от оцелелите при катастрофата на бизнес самолета
Коментари Харесай

Появиха се СНИМКИ на руснаци, оцелели при катастрофата на самолета Falcon 10 ВИДЕО

В Афганистан един от оживелите при злополуката на бизнес самолета Falcon 10 в североизточната част на страната стигна до село благодарение на жестове и помоли локалните поданици за помощ.

Според журналисти от " Афганистан Интернешънъл ", оживелият мъж е стигнал до село Педу в област Коф Аб, ситуирана в провинция Бадахшан.

Катастрофата е станала в далечен регион, който е на няколко часа път с кола от административния център.

Както GlasNews заяви, всичко се случи на 21 януари 2024 година, когато пътнически аероплан, пътуващ за Москва, се разруши в Афганистан. Според Aamaj News самолетът се е разрушил в планина в региона на Зебак в провинция Бадахшан.

В същото време ТАСС, позовавайки се на оперативните служби, написа, че злополуката е станала заради щета на два мотора. Самолетът е изпълнявал под наем полет с кола за спешна помощ по маршрута Гая (Индия) - Ташкент (Узбекистан) - Жуковски (Русия).

Както научи ATOR, на борда на самолета е имало четирима членове на екипажа и двама пасажери - брачен партньор и брачна половинка от Волгодонск - Анна и Анатолий Евсюков. Те са на отмора в Тайланд от средата на декември 2023 г. Съобщава се, че и двамата са умряли.

В Тайланд жена се разболяла тежко и била лекувана в клиника в Патая. Там я свързват с уред за дишане и вземат решение да я транспортират до Русия, с цел да продължат лекуването.

Анатолий Евсюков е прочут бизнесмен във Волгодонск и притежател на районни награди - „ За доблестна работа в интерес на Донския край “ и „ За състрадание и щедрост “.

На собствен ред лекарите, съпътстващи руснаците, и екипажът на самолета съумяват да оцелеят. Всички те са трансферирани към придвижването Талибан. Представители на организацията потвърдиха прехвърлянето на оживелите от самолетната злополука и означиха, че те получават цялата нужна помощ.


По-късно в интернет се появи първата фотография на руснаците, оживели при злополуката на Falcon 10. Трима мъже с изцапани облекла и пострадвания по лицата са снимани на камери. 
Според Life.ru фотографията демонстрира оживелите членове на екипажа: водачите Дмитрий Беляков и Аркадий Грачев, както и медикът Павел Попов. Според първичната информация те не са потърпевши съществено.

Състоянието на втория доктор Игор Сивороткин също се прави оценка като приемливо.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР