В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са

...
В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са
Коментари Харесай

Икономическият министър: Нинова е уволнявала масово, никой от новите не е с конкурс -

В администрацията на Министерството на стопанската система за 7-8 месеца са уволнени 72 души. Това е над 10% от целия екип, приблизително по 10 души на месец. В обществените предприятия от 18 сдружения, в 14 са заменени всички или огромна част от управителните препоръки. Огромната част от хората са били с конкурс и с мандат години напред. Всички новоназначени са без конкурс. Това съобщи по време на брифинг служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Той не загатна името на досегашния министър Корнелия Нинова, само че бе пределно ясно за кого приказва. Самият Стоянов бе уволнен от лидерката на Столетницата от шефското място в оръжейния производител ВМЗ-Сопот.

Зам.-министри на стопанската система ще са Ирина Щонова и Димитър Данчев. 

„ Всички знаете каква е обстановката в света и в България. Tежки дни чакат хората в България и бизнеса, по тази причина би трябвало да използваме оставащите топли дни, с цел да се подготвим за идващите сложни времена през зимата ", сподели Стоянов.

Относно газа, той напомни, че повереното му министерство взе участие в спешния щаб за енергетика.

" Съдействаме с каквото можем. В случая ни е предоставено и към този момент е почнала анкета измежду бизнеса, която би трябвало да даде на щаба картината какъв брой български предприятия употребяват газ, какъв брой могат да минат в спешна обстановка на друго гориво. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в този щаб - ще търсим разговор, препоръки ", уточни Стоянов.

Като първи дълготраен приоритет той очерта подобряването на бизнес средата.

" Осъзнаваме, че сме част от длъжностен кабинет с лимитирани пълномощия. Ние ще се опитаме да работим в оптималната степен отговорно, като едно постоянно държавно управление, тъй като нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме задоволително готови. Вече се работи по лист с ограничения, за нас няма да има прекомерно дребни или прекомерно огромни цели ”, сподели той и акцентира, че тяхната активност ще е насочена към това бизнесът да работи по-лесно.

Служебният министър сподели, че ще има и диалози за промени в Закона за вложенията.

“Вторият главен аспект е възстановяване на капиталовия климат и капиталовата среда. Ще стартираме взаимна работа с министерство на нововъведенията за нов или изменен Закон за вложенията ”, съобщи той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР