В 93-тата вечер на протестите срещу властта отново имаше блокада

...
В 93-тата вечер на протестите срещу властта отново имаше блокада
Коментари Харесай

Блокада пред БНТ, протестиращите освиркаха Андрей Новаков


В 93-тата вечер на митингите против властта още веднъж имаше обсада пред постройката на Българска национална телевизия, където в студиото на „ Панорама “ участваше евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков. На излизане от постройката на малкия екран той бе посрещнат с освиркване, крясъци „ Оставка “ и „ Мафия “, хората недоволстваха от позицията му по резолюцията на Екологичен потенциал против България. Новаков се опита да приказва с протестиращите, само че бързо се отдалечи, защитаван от служители на реда.

Част от стачкуващите пробваха да го последват, само че бяха спрени от чиновници на реда. За малко породи напрежение, имаше конфликти сред протестиращи и служители на реда.

В „ Панорама “ участваха още Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. И двамата се стопираха при протестиращите за малко, и двамата бяха засипани с въпроси и обвинявания.

Протестът пред Българска национална телевизия бе с мотото „ Гражданската Панорама “. Имаше неподготвено студио, където участници разясниха корупцията и желаеха оставки. Протестиращите изпратиха свои представители пред всички входове и изходи на Българска национална телевизия, което наложи затварянето на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред улица " Шипка " и бул. " Цар Освободител ". По постройката на малкия екран за следващ път бяха хвърляни яйца.

Около 21.30 часа протестиращите на бул. " Евлоги Георгиев " пробваха да преградят с контейнери за боклук пътното платно, което докара до сдърпване с полицията.

На нормалното място на митинга по-рано – Триъгълника на властта – бе оповестена датата и на идващото Национално въстание. От „ Отровното трио “ чакат хора от цялата страна да се съберат още веднъж в столицата на 16 октомври. Началният час е 17.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР