в 8.00 ч. тази сутрин, съобщиха официално от Департамента по

...
в 8.00 ч. тази сутрин, съобщиха официално от Департамента по
Коментари Харесай

Унищожителният пожар в Кипър е под пълен контрол

в 8.00 ч. тази заран, оповестиха публично от Департамента по горите.

Над 40 часа продължи борбата с огъня, който избухна в 13.50 ч. в събота в планински регион в област Лимасол и обхвана 10 общини, стотици техни поданици бяха евакуирани.

Повече от 600 души от горското ръководство, полицията, пожарната работа, гражданската отбрана, регионалните администрации на двете потърпевши области Лимасол и Ларнака, националната армия, общинските препоръки участваха в потушаването на пожара, показва Департаментът по горите в формалното си известие за края на огнения пъкъл.

Срещу огнената буря бяха над 70 пожарни автомобила, редица селскостопански машини, трактори, багери и цистерни.

Наземните и сухопътни сили на Кипър бяха подкрепени от интернационална техническа помощ, самолети и огнеборци от Европейския съюз, Гърция, Израел и английските военно-въздушни бази на острова.

Четирима души, селскостопански служащи от Египет, изгубиха живота си в пожара. Унищожена е повърхност от гори и аграрни култури от към 55 квадратни километра, се споделя в формалното известие.

Пострадалата зона е картографирана от дрон на Националната армия, с цел да се локализира дейни фронтове и да се възнамеряват пожарогасителни интервенции.

Противопожарните сили остават в региона за справяне с вероятни повторни огнища.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР