В 66-ия ден на войната в Украйна продължава руското настъпление

...
В 66-ия ден на войната в Украйна продължава руското настъпление
Коментари Харесай

Болница и няколко района на Харков са били подложени на обстрел

В 66-ия ден на войната в Украйна продължава съветското нахлуване за определяне на цялостен надзор над Донецка и Луганска област. Руската войска обстрелва интензивно втория по величина град Харков. 

Болница и няколко жилищни региона на Харков са били подложени на обстрел тази нощ, оповестиха от украиските незабавни служби. Един човек е умрял, а петима са ранени. Въпреки че Киев съумя да резервира контрола си над Харков, градът всекидневно е обект на набези.

В тази връзка президентът Володимир Зеленски упрекна Русия, че се пробва да унищожи Донбас, като с непрекъснатите удари изпразни тази територия от хора. Той предизвести също, че има огромен риск от спиране на договарянията с Русия, поради всеобщите убийства в Буча и други украински градове.

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров упрекна НАТО, че пречи на политическото контролиране на спора като изпраща там оръжие. В изявление за организация Синхуа той акцентира, че договарянията за мир не престават, само че, изтъквам " не вървят добре ".

Според Лавров така наречен " специфичната военна интервенция " върви по проект и задачите й ще бъдат реализирани. 

Вчера американското разузнаване заяви, че съветската атака за преодоляване на Донбас изостава с най-малко няколко дни, а напредъкът е муден и несиметричен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР