В 42-я ден на войната в Украйна се съобщава продължаващ

...
В 42-я ден на войната в Украйна се съобщава продължаващ
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 42: Продължава руският обстрел на ключови градове

В 42-я ден на войната в Украйна се оповестява продължаващ съветски обстрел на основни градове на фона на апелите на президента Володимир Зеленски за нови наказания против Русия поради убийствата на цивилни в Буча, които Москва от своя страна назова " провокация ".

Папа Франциск осъди " клането в Буча ", до момента в който държеше украинско знаме, изпратено му от града.

Последните вести от Украйна, вместо да ни донесат облекчение и вяра, ни донесоха нови зверства като клането в Буча ", сподели папа Франциск и прикани за прекъсване на войната.

Украинските военни оповестиха, че съветските войски се прегрупират и се приготвят за нова атака в региона на Донбас. Под обстрел са Мариупол и Харков. 89 души, измежду тях 4 деца са починали в Киев от началото на войната, по информация на градските управляващи. 

В следващото си видео послание украинският президент Володимир Зеленски прикани Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където има право на несъгласие.

Външният министър Дмитро Кулеба настоя съдружниците на страната му да наложат оптимални наказания на Русия и да дават на Украйна всички оръжия, от които има потребност.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров назова събитията в Буча “провокация ”, чиято цел е да провали мирните договаряния сред Москва и Киев.

„ Преговорният развой продължава, само че върви много по-трудно, в сравнение с ни се желае “, означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той акцентира, че изтеглянето на съветски войски е жест на благосклонност, целящ позитивна атосфера за договаряния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР