В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция

...
В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Има съмнения за изборен туризъм в 343 населени места

В 343 обитаеми места съществуват данни за извънредно дейна миграция в последната година на жители с изборни права във въпросните обитаеми места. Това съобщи на брифинг министърът на районното развиване Андрей Цеков, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Става въпрос за миграция, която трансформира електоралния баланс и състав на обитаемото място и основава подозрения дали не става въпрос за избирателен туризъм, сподели министърът.

 

Министър Цеков е упълномощил да бъде направена инспекция на осъществените през последната година регистрации по сегашен адрес и на подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес все още на приключване на периода за тяхното подаване.

 

Той заяви, че в пълномощията на регионалните шефове е да образуват комисии, в които да влязат представители на общинската и регионалната администрация, на дирекция ГРАО и на териториалните поделения на Министерство на вътрешните работи, които следва да извършат инспекции на законосъобразността на осъществените спомагателни регистрации по сегашен адрес и да подхващат нужните дейности в случаите на определяне на нарушавания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР