В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция

...
В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция
Коментари Харесай

Изборен туризъм?! Министър Цеков се опули: Има необичайно активна миграция в 343 населени места

В 343 обитаеми места съществуват данни за извънредно дейна миграция в последната година на жители с изборни права към въпросните обитаеми места. Това съобщи през днешния ден на брифинг в Министерския съвет министърът на районното развиване Андрей Цеков.
Става въпрос за миграция, която трансформира електоралния баланс и състав на обитаемото място и основава подозрения дали не става въпрос за избирателен туризъм, сподели министърът.
С оглед огромното публично значение на локалните избори и с оглед пълномощията, които има министърът на районното развиване като принципал на дирекция „ Гражданска администрация и административно обслужване “, министър Цеков е упълномощил да бъде направена инспекция на осъществените през последната година регистрации по сегашен адрес, на подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес все още на приключване на периода за тяхното подаване.
За заключенията от отчета е известен министър-председателят Николай Денков, сподели министър Цеков. Той заяви, че в пълномощията на регионалните шефове е да образуват комисии, в които да влязат представители на общинската и регионалната администрация, на дирекция ГРАО и на териториалните поделения на Министерство на вътрешните работи, които следва да извършат инспекции на законосъобразността на осъществените спомагателни регистрации по сегашен адрес и да подхващат нужните дейности в случаите на определяне на нарушавания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР